有冇巴絲試過168斷食法,成功減肥?

873 回覆
25 Like 102 Dislike
試過SKIP晚餐9個月減左1X磅,個時仲未有168呢個TERM
個人覺得咁做除左減肥仲有好多好處,慳錢慳時間凌晨唔洗起身痾尿
日日跑步10k
咩撚都瘦
168對岩岩接觸幾好 方便又有效
計時間食就得

如果話又要食少過消耗呀乜乜柒柒
通常都要求你對各種食物熱量有大概認識先得
岩岩接觸想減肥黎講168簡單方便 易上手好多
乜9都食 但戒糖
你呢條友真係唔識㗎喎
上YouTube睇下港台節目都有基礎理論
睇完再屌人
我都係, 半年由84kg到76kg開始卡左, 然後轉左168兩三個星期, 而家74kg仲繼續跌緊運動都冇咩, 係食野小心d咁解
飲食一定>>>>>>>>運動
仲要咁認真話鳩人錯晒,笑撚死
原來我中學已經用緊168
係效率問題
斷食可以加快減重效率
同埋
我未試過168前
都係做運動 減得慢啲
但加埋就快好多
仲要剩係戒糖
乜都食

不過168唔係人人啱
對我黎講 168係減到體重 仲要唔辛苦

減肥咁多方法 總有啲啱你有啲唔啱
我就不嬲都習慣唔食早餐都唔會肚餓
變咗要168就只要8/9點之後唔食野就得
一開始有少少唔慣 口痕想食野
但而家唔使咁刻意都己經可以168
點解雞胸生菜=正確
減磅最主要係靠熱量赤字
168斷食係可以幫到d
但8個鐘內食多過每日所需都係減唔到
我168左5個月
lunch食一半澱粉(番工無得帶飯 出去食點都有啲澱粉)
夜晚唔食澱粉
飲野走甜 唔食零食
一個星期做3日非帶氧運動

無瘦過
168左2個禮拜 由114磅減到102磅keep左1個月 依家正常食翻野都無重翻
唔單止能量deficit咁簡單,入面仲有野計
不過唔期望個個連登仔都識啦,如果唔係睇書學,上堂,搵食果d咪食屎?
總要有人誤解失敗既
168 已經唔算好斷食架啦
係唔食早餐同宵夜
正常份量實瘦到

試過下晝都唔食 夜晚淨係食菜同豆腐
一星期去左5kg
本身93
但呢種太極端係會反彈
168 就唔會
利申:inbody 平均92分 最高94分
有, 但瘦左3KG之後就冇咩點再瘦
不過感覺身體真係健康左, 痾屎爽左, 同埋背脊少左好多粒粒
戒糖 減少食碳水化合物 先係皇道
唔食澱粉 又唔食其他野
仲要操野
點會減唔到磅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞