其實加拿大好唔好住?

1001 回覆
207 Like 33 Dislike
識貨,church league正嘢嚟
兩種都有
目測足球比較多
可能因為多人玩少用具同有限時
板球我真係好少見到有人真人玩,可能佢哋喱晒喺印巴區
just ignore them
我自己都比較緊呢兩個地方
UK脫歐後經濟驚唔好難搵工
CA 就好似一直都難搵工咁,以前唔少同學大學畢業都話搵唔到工番香港
稅收就一樣
加拿大近呢十年八載成日話美國柒
但係其實由社會結構同城市規劃都同美國北面d城市極似
睇電視又係一樣睇嗰d,睇運動又差唔多(美國北部都ok鍾意hockey,雖然都係nfl玩晒)
係槍擊案多幾百萬倍左右
多謝 好有用
上面有人答咗,周圍都有,你鍾意就用得,除非你搞league組隊
我做IT9 ,周不時有agent搵我落美國做,不過人工低無興趣。
多倫多嚟計,好踢嘅唔多,又唔係方便去,好踢嘅基本上都係要錢⋯⋯
硬地:基本上冇室外硬地
社區中心有籃球場有足球time slot
仲有啲室內五人場 (好貴,$200加紙1.5-2個鐘)
仿草:有幾個室內足球complex,係靚嘅,但貴囉
真草:大部份仲衰過香港嗰啲,downtown唔多,可能公園、學校有(我試過悶悶哋拎個波去射,發現得龍門框冇網),uptown大把(Eg.喺電塔之間草地)。最大問題:冬天冇得踢。
你d同學讀咩科?
唔係話有室內11人場嗎?
平時返學時段,街外人都可以入去踢波?
你係喺加拿大出世,之後再移民美國?
返學抆水囉,不過前題係你揾到22人同你喺返學時間一齊癲先算
呢度冇外來人猜場嘅,你唔齊腳你唯有玩馬騮搶球
仲有你要自備龍門網
我喺香港大,首先移去加拿大,再去美國做嘢
大把人係呢條route
咪仿草嗰啲
我去過呢兩個

MLS Arena / Major League Sportsplex / Pure Sports Hockey
(416) 264-7000
https://goo.gl/maps/pmutQw3PTSnMvVtZ7

The Hangar
(647) 260-1560
https://goo.gl/maps/K1dxU1BDMR6uj4Yc6
少人要入 代表呢件事係啱
推一推先
你話將來想返加拿大,即係你有加籍?
加拿大人係咪可以去美國做野?好似以前歐洲人去英國做野咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞