其實加拿大好唔好住?

1001 回覆
207 Like 33 Dislike
如果你選擇停留響branch就可以講係,但記住你個skill set 係跟住自己,但係你可以一路做一路睇有咩internal posting係啱自己,又或者跳出去做compliance related 嘅工作。
明白後生嘅未必想做一世teller,你當係入場券就得!
超級方便、多嘢食,但啲樓、租金都係最貴
朋友讀過書 話凍到仆街又悶 一放假畢業就衝番香港
200k HKD = 32k CAD安省計老實講要好慳先得,BC省更多唔好諗,entry level job唔揀擇做住先,就咁admin assistant本身唔多,因為公司為開源節流,好多時cut剩一個人做三個人嘢!細公司你可能又會覺人工太低!
我個人睇你初頭咩工都要做,依家好多公司work from home ,其實會更加少admin 工
近呢一年大公司admin工唔容易揾
啲人照跑!
咁誇張
不過鬼仔真係唔怕凍
記得以前去旅行見到佢哋零下仲着住條短褲周圍走
如果半年內搵到工應該夠洗?
咁除左admin工之外
果邊有咩0ab工係要人
又唔洗專業技能
留個名先
Ontario考permit有中文,但你嘅憂慮其實係多餘,因為你好快就會適應!我老豆當年一句英文唔識考牌都第一次pass,見你寫到幾句英文,應該冇乜難度
跑開唔跑好辛苦,其實著得夠layers係okay,但跑跑下一停底就會凍冬天行人路未鏟雪會跑出馬路
咁好有中文
推一推先
有香港牌有揸過左軚 一聽到要重考class 5/G都有少少淆
你覺得香港學生一畢業過去好定留港做年幾先?
老母自從移左過去由藍絲變左黃絲,未武肺前仲成日同格黎啲鬼婆打麻雀

老母以前日日屌鬼佬幾衰幾衰

Richmond 撚
其實我第一樣諗起係做唐人地產公司,我唔熟express entry啲嘢但你本身係咪計過係夠分?

記住第一份工係最緊要,咩都做住先!
唔肯定個個係咁,但我老母係
岩岩過去成日話要返香港,而家應該趕佢都唔會走了
唔該晒巴打
普通英文溝通一定冇難度既
始終都讀過下大學
係驚0知識去到考/學乜都唔識比人屌姐
https://drivetest.ca/tests/knowledge-tests.html
左膠國家最注重多元文化
但要等成年幾兩年先有車牌好似好唔方便
加拿大咁大
不過而家考完過一兩年未甩p過去都好似一樣
都係要等 不過有個經驗咁囉
我都好爭扎 始終係香港考都唔算平又驚肥就on9
shuffle
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞