其實加拿大好唔好住?

1001 回覆
207 Like 33 Dislike
2個月?咁少?我就快無做野 8個月
係 而家無咁平
真...個停車場 gta車庫咁 晚晚倒垃圾都睇埋車😎
Media呢
21/22已經有樓
留學生可以打咩工?
點解咁撚多driving school既
想幫女朋友問下fashion dasign係toronto有冇得撈?
唔該哂巴打
同問
讀一年你唔係諗住行express entry咩?
真係唔太識,我諗NYC多好多
製衣就反而熟d因為屋企人以前做過吓,Montreal/NYC最多生意,Toronto算少
我以前識有個Ryerson讀完fashion嘅,冇乜得撈最後都要返香港做
Residential 好大競爭,同埋好多中途入行,亦都好多DIY
我有個朋友响呢行浮浮沉沉好多年,結果都係呢幾年先响衫廠揾到份長工,佢話好彩自己一個女仔,同屋企住先生活到!佢fine art 底,之後讀fashion design...
因為非政府經營,另外地方大,多人揸車,自然需求大,呢度多元文化,好多人學車都想揾個同聲同氣!
不得不提,教車呢行師傅參差不齊,好多自己都係半桶水,只係教到你勉強考到個牌,而唔係真係教識你揸車!所以一定要揾啲又信譽嘅學校學!
即係好多人爭份工做?
香港幾時會得3度?
同我個friend處境一樣Ryerson grad 咗之後揾唔到長工,一係就可恥待遇,做咗十幾年心灰意冷,早幾年去咗廠度做因為年紀大唔想再追夢
一般打工仔,真正肯花錢揾interior designer 嘅唔會好多,好多係靠referrals,亦有好多識少少扮代表中途入行,例如本身只係做裝修,就當正自己識室內設計,亦因為好多人唔願意花錢,好多人DIY自學,所以揾食唔容易。
諗住行讀書path啊
或者OWP
早期香港、台灣留學生最有錢,但依家最有米嘅鄰國高官不務正業嘅子弟。

佢地好多近年被閂水喉,響Richmond hill 見唔少揸名車做小紅車送外賣
講撚到香港多姿多彩咁
唔洗OT 夠訓 已經夠啦
有無人住Winnipeg?
香港唔算注重衣著啦
睇下日本先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞