其實加拿大好唔好住?

1001 回覆
207 Like 33 Dislike
睇佢打d嘢又白話又書面語就知佢鳩噏啦
Markham冇香港人都講得出
打牌可以約成班friend book酒樓 40幾人到
由中午食完打牌到食晚飯再打到十點幾 都係30幾一位(包食
好抵
(但而家武肺冇呢支歌仔唱啦)
住咗喺Richmond 7個月 你問我盡答
支持多啲香港人去多啲唔同省份呀 中部都有華人香港人架
book酒樓去打麻雀好有維園阿伯跳茶舞feel
你唔介意一世做最低工資都無話唔得嘅
但係如果想搵份好啲嘅工,就最好識啲英文啦
不過如果你係做開出色嘅中廚,或者真係可以連英文都唔使識
Sorry 呀 呢層我真係唔係好清楚 睇下有冇其他巴絲解答下你啦 但係我估間間u唔同科都唔一樣 睇你學費預算、讀邊科、讀邊間等等

有小小
唔係呀,今日先見到有人出post話港女著yoga pants
如果你連BC/ON 都唔自己Google吓就難啲囉
「你哋自己諗一諗 你喺香港出世有家人有同學有朋友有同事 你熟識呢度嘅語言 道路 人事 你完全可以同朋友 一齊面對所有嘅情況」

我想知可以點樣面對國安法
都係架 而且生活變得早睡早起 好似呀伯咁
但係習慣左就覺得好正

唔去酒樓 咪叫班friend去自己屋企party打牌 獨立屋打到大大聲都唔怕嘈親人
佩服 你係做邊行
屋企打牌最好,又乾淨又舒服
打打吓轉去打機又得,睇戲又得
我第一次嚟加拿大 我都真心比個border西到驚驚哋 搞到first impression 唔好 但發覺全加拿大最西係佢 講笑 但大多數人都nice就梗
又朝到晚weewooweewoo
大把啦 咩茶餐廳亞洲餐咩都有齊
9-12/13蚊個飯
我又唔知你要點樣嘅退休生活
又唔知你乜年齡
點可能同你估要幾多錢退休呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞