其實加拿大好唔好住?

1001 回覆
207 Like 33 Dislike
溫哥華d 水質都唔見有幾好,除非你去幾個鍾遠既地方
好chill
係咪加拿大回流既都係冇乜腦
你唔鍾意戶外活動,鍾意人造建築
你唔會明鍾意郊外活動既人嫁啦
香港一樣可以釣魚都講得出
啲嘢食貴到木咗嘴 要比tips加tax,你預每一餐外食都要最少貴20%左右

我每日用成差唔多港紙$180食飯不過可能係我大食
你離晒地你明唔明
香港後生仔唔係想走 係比人逼走 香港後生係香港就係原罪
仲要話咩熟悉語言 人事 過多幾年就全面講煲冬瓜 全部管理層都支那人 擺晒強国嗰套落黎啦
訓鳩醒未
香港真係贏嘅只有方便同埋新奇
但係呢啲嘢都係背後壓榨人哋嘅工作時間而得出嚟
都唔洗提社會氣氛添啦
可以睇Post grad cert多數一年
legal 加拿大你唔係local law school grad (I.e. uk university) ,最多只係得paralegal 你做下
呢度要慣自己煮呀 外國出街食飯係會貴
但係只讀一年 行唔到 Hong Kong Path ?
如果行 EE 就得一年 Work Permit ?
夏天好,冬天凍到仆街
你畢業過咗5年? 咁讀兩年應該搵陣啲喇
study pathway 未公佈冇人知
如果你讀2022 winter 應該趕緊切hk pathway 出到3年owp
正常1年course 就得一年pgwp
介唔介意講你喺邊度? 去過多倫多但係覺得啲人唔nice
要講咪係到講t乜尻g
全世界人都想去加拿大,未聽過人話唔好住,你話呢
40 -60k 一年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞