其實加拿大好唔好住?

1001 回覆
207 Like 33 Dislike
有冇人講下草原三省同海洋四省?
我去旅行就好鍾意
住就我唔識法文唔敢去
但Montreal入面淨英文都生存到嘅 搵到好工就應該要識法文囉
hey 你都住過Edmonton ,我都係個到讀過書,你個時咩年代呀?我係95年
香港乜官員都要先討好共產黨添
都好既
訓練我無咁易放棄
我94係果邊讀小學
廢是自爆咁多
去非洲沙漠會死
Have to agree. I'm not one of them. But lots are jerks trying hard to look different, and fail. 😂
鐘意滑雪既話堅正
個個weekend揸車去whistler滑雪
I came here since 1974.
So far so good until China virus
好靚好靚,Quebec 靚到癲
但係呢度啲人唔係太北美文化,反而比較歐洲傳統思想,坦白講係比較老土,唔係大家睇荷里活電影個種美國人
同埋因為講法文,對講西班牙文/意大利文既人黎講幾有吸引力,變咗有多唔同人種係度聚集,結論係d女仔好撚靚+大波近乎係基本。當然溝唔溝到係另一回事
咁咪同u 一九樣
What is the difference?
香港大學同Ive 既分別?
which city?
Toronto is 15 degrees today
度度都要揸車
我知兩年後先有用
但係係諗住香港考過有經驗 去到考會易啲
唔洗去到用英文教驚唔明
Are you talking about NWT or Yellow Knife?
咁耐先有車牌驚到時生活唔方便
雖然都諗住住downtown架啦
多倫多點會冇廣東話人教車
True- before 1997
I shuffle snow less than 10 times this winter.
唔會囉 呢邊冇香港人咁白鴿眼
唔一定要住近dt
有公共交通就得
DT會雜啲架
Fishing is good. I like long drive trips. Been to most places in Canada and USA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞