其實加拿大好唔好住?

1001 回覆
207 Like 33 Dislike
唔好講到支國當我哋自己人啦 你覺得大陸人冇歧視香港人?生得一樣樣又點?
清雪- you can contract someone to do it for you.
Never tried skiing.
唔該你加番句 就算外國衰 香港三萬隻點都係世一
I have not been to Dt for a few years now.
你哋自己諗一諗 你喺新疆出世有家人有同學有朋友有同事 你熟識呢度嘅語言 道路 人事 你完全可以同朋友 一齊面對所有嘅情況 包括再教育營

你哋自己諗一諗 猶太人喺德國出世有家人有同學有朋友有同事 你熟識呢度嘅語言 道路 人事 你完全可以同朋友 一齊面對所有嘅情況 包括集中營
請問如果本身有香港degree推唔推薦過嚟讀個Master(以想移民作前題) 定同直接搵工唔大分別 唔該哂巴打
天下黑警一樣黑
美國好多都痴痴地,仲要好齊心護短
香港世一美國都世一A
咁老細點選人?
如果冇分別咁讀來做咩
Learn it in Canada
我都係嚟咗咁耐都冇試過
啲人成日講blue mountain我都冇去過
如果個人比較鍾意屈係屋企 收工或者放假D FD叫出去都唔想出果type
呢D適唔適合加拿大既生活
適合
因為我就係咁
頭一兩份工梗有分別,UT Waterloo普遍上好過其他
UBC又好過SFU又好過其他
做得耐咗就少d分別,咁Elon Musk都係Queens畢業

4yr program實好過2yr,除非你讀好專業整水喉嗰d
點都係香港恐怖d啦
唔會冇分別 但你都唔可以當ive囉
有好多人都會讀完U再讀college diploma/ postgrad certificate 我識人讀緊college嘅係咩年齡層都有
請問多倫多有冇邊間 College 出名?
我喺香港 U Grad 咗幾年去讀 College 會唔會唔收
想儲經驗易啲搵工
其實我人緣幾好 面對面果陣好多野講
但一返到屋企就與世隔絕咁 唔想理人 唔想出去
呢種性格其實係咪適合加拿大d生活
可唔可以比個concept, college 大約等於香港d咩野?
問個on9問題

如果酒精敏感飲唔到酒
係呢邊會唔會交際唔到變隱青
你估香港排期快咩?
想問吓有冇機會申請埋老竇老母過去
佢哋唔識英文
我同公司同事都好好,返工成日傾計
不過平時唔會點出去,有時特別嘢佢地叫咪出去一次囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞