其實加拿大好唔好住?

1001 回覆
207 Like 33 Dislike
HK pathway 讀College 都PR到?
如果行EE讀College有冇用?本身有degree, 當地讀多個College再當地搵工
屌 有錢仲洗撚清雪呀?
商科fg
有無咩工係0ab
你同人講酒精敏感 唔會有人逼你
大把回教徒唔飲酒啦
都唔同制度 好難比較
似polytechnic 囉
另一個比較美好嘅美國
但係好似有半年都係落雪
接受到就可以去
唔會唔收 大把人3-40歲嚟讀college
多倫多大間嘅有George Brown College, Seneca, Centennial, Humber 啲科有少少唔同 讀咩科自己做吓research
我都覺得係,上面有人不停屌香港冇野玩
仆你個街你見一個商場又細又舊,聖誕燈飾重用N 年

唔好話有d 咩event, 真係出街d 鋪頭黎黎去去都係連鎖野
屌你香港最近都有個咩合味道展啊

外國真係咩柒都冇
所以係美國做窮人慘過喺香港做窮人 醫生都冇得睇呀
加拿大就睇你嚴唔嚴重囉 我個friend 近排支氣管炎都快快脆脆入咗院呀
Pin
住basement都有嘅
不過我住metrotown basement 套厠都只係600幾 都算抵
太古?
亞洲地心係會比較多新奇野
但香港有另外一種悶 我上年大半年都喺香港
堂食又冇 行山camping又勁撚多人 個人都炆憎
只能夠講個個人睇嘅嘢唔同 我行大超市自己煮飯食 我覺得好開心
香港個種窒息感覺 政治環境 Sorry 我不敢恭維
見有人浸個身落結冰既湖
巴打知唔知rn好唔好景?
Yes
巴打,想請教下
我見有d course只需要讀1年
認受性會唔會低好多呢?
巴打,想請教下
我見有d course只需要讀1年
認受性會唔會低好多呢?
你講加拿大生活點
樓上講到加拿大地獄咁又悶又比人歧視咁
巴打知唔知Toronto 會計行情
槍展, 船展同打獵展唔計啊?
https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/eligibility/find-national-occupation-code.html
好大包圍,會計,好多文職都計入0AB
當然搵工會有難度,加拿大而家個 Labor market 唔好,我估首當其衝就係非專業嘅 fg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞