其實加拿大好唔好住?

1001 回覆
207 Like 33 Dislike
本身跑開步
加拿大冬天係咪唔洗旨意跑
多倫多冬天室外就冇人會跑,有積雪嘅時候冼都冼死
温哥華冬天成日落雨,又係冇乜得跑
不過你可以買部跑步機擺喺屋企跑夠佢
even no HK pathway, 2 year study in CA can apply 3 year PGWP
technical sales; McDonald manager
所有野都幾好 唯一係悶 如果冇女朋友/未成家立室建議唔好過去
溫哥華好住
有得走好走
我而家想返去都冇得返
多asian嘛
我之前住美國中部
啲警察大部分都好chill好friendly
係揾intern/trainee 位到難,本地local school 都唔夠位,especially these days 個個WFH.

除非你係from prestige law school ,you are going against the odd /stigma .
lm
香港行街都唔舒服啦,咁多人
coop要自己搵還是學校安排?
果到冇得打機?
有冇譚仔?
咁啲人點樣跑馬拉松
總係覺得跑街好過跑步機
我試過打左全日機 屋企出面一條友經過都冇
ps4?可以一齊
唔該巴打
如果讀一年就可以轉pr就好
冇住個邊好耐 做緊港豬
你唔去我去啦
剩係想住台灣 其他不了
巴打咩事返唔到去
上網成$400hkd 一個月
電話無 無限數據plan 9GB $3xx hkd

不過水費唔駛錢 電費3個月交一次 開埋冷氣機/暖氣 $5xx hkd 可以叫打個和
Really? Coz I think I am going to Canada in 2023 or 2024. Still got some time for me to learn in HK.
But hope I can get the permit first
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞