其實加拿大好唔好住?

1001 回覆
207 Like 33 Dislike
除咗upfront cost,個system 係長開去monitor ,點都會有一定power consumption, 發熱組件係以毎平方尺計,driveway就好鬼貴,細driveway一下自己鏟晒更加唔值得投資。

冬天鏟雪車一過成條snow bank,你最後都要自己鏟咁解。

論屋嘅upgrade 性價比其實係整靚個後花園patio。
Before1997 師兄鐘意住蘢屋 同人共用廁所?
其實有真正去過新疆
有維族朋友
就唔會講得出所有新疆人都要入再教育營
北疆根本就好少人要入
係南疆沙南和田先多人要入
而家都少左好多
唔該自己躝去開過新彊好唔好住嘅post
呢度講加拿大,你條五毛賤種賤到加拿大都去唔到,唔該死開一邊
我英國bc 唔理據就屈人5毛
你老母真係比狗屌到傻撚左
外國護照又唔係有乜威,不過死五毛就最鍾意扮有
你燒你本假護照俾你老母啦社會廢物賤種狗
呢種soccer pitch有觀眾席,係for賽事用。但我想知多唔多soccer pitch for市民用。因為我好鍾意踢波
想問吓多倫多多唔多soccer pitch for 市民用?我咁問係因為我好鍾意踢波
呢度有幾千個草地,大部份有goal post但係冇網(你可以自己setup)
你想踢,參加church league夏天踢到你嘔都得
冬天就有好少量indoor field,呢個應該算比較出名
https://www.markhamsportsdome.com/
我去過Kennedy 14th嗰個,我覺得幾好
加拿大人 冬天有冬天嘅運動 夏天有夏天嘅運動
I left HK back in 1974
Fishing in summer ice fishing in winter
次次講移民都有一兩隻五毛走入嚟
大家唔好reply同block佢哋就得
100%係,因為有TN Visa
你只要係做嗰幾十個profession嘅其中一個就可以申請
申請手續同落地簽証差唔多,起碼唔洗H1B又要等又要抽,抽中都仲要等,等到on9
但係唔係要有job offers 先至申請得?
要有job offer,有d細d嘅公司怕煩會唔理你,你可以解釋吓其實好簡單
大公司就實識玩
多倫多有室內嘅11人仿真草soccer pitch?😱
唔通你估會有幾十條友係風雪中踢波?
我喺香港冇見過,所以以為加拿大人冬天唔踢波

有冇相睇睇?
個website d相都好真啦
冇得踢波班印度仔中東仔應該暴動
Church league見返好多舊同學真係堅多人玩
印度仔唔係打板球的嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞