有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(8)

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
高招
試下先
叫埋英國比利時一齊打
應該可以輕鬆打得贏
靠英國不如算自己
真 打Alsace-Lorraine時等勁耐d兵先到
派幾架船blockade當做咗嘢

英國無政府主義工團革命加德國打贏一戰
真係KaiserReich劇本
忽然間好多人玩v2
但係你自己已經變咗republic喎
應該係 HM 德國嚟
見到就黎要爆Jacobin 揀多個政治改革,跟著就Prussia Constitution 變HM’s Goverment
不過其實HM都唔錯吖,可以直接擺fascist上台
跟住唔係會政變 變咗fascist dictatorship咩
之前撳咗共產黨上台 militancy長期5以上
據我所知MH揀法西斯執政唔會轉dictatorship,如果想轉fascist dictatorship一係爆rebels一係就要meet到特定要求

而你所講嘅政變好似係democracy先做到
啱啱玩完鋪Austria

北德起碼比我full seige咗三四次
轉咗HM’s government 之後唔係冇得揀政黨,一定要靠選舉咩?我呢局upper house reform一直都係appointed,但係政體由Prussian constitution 轉做HM之後就冇得再委任政黨。
奧地利成立南德聯邦個機制好on9

南德通常都會升great power
唔知有冇mod係可以重建Holy Roman Emipre?
我玩咁多鋪都委任到喎
會唔會係你有裝mod?
搞到我要full siege佢逼佢跌industries同military points先推得返落secondary

divergences of darkness
想問eu4 穩定返,修好大bug 未?
想開新局
應該可以等埋 1.31.5 先
英國主場係亞洲
後期佢啲印度土邦同盟開化曬既話一開戰就幾百萬動員兵衝過黎
只可以話英王果然係印度皇帝
咁就等多1-2個月先
P社成日出完DLC 都大爆死
冇大bug,只要你唔去故意利用bug,或者成日sl應該唔會壞檔

有冇人知佢哋係咪移除咗core provinces
未知 但market介面應該唔會望到
依個應該唔係market介面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞