有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(8)

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
Oh, and before you start speculating crazily about what is and is not in the game: No, there is no mana!

buy all expansion
immersion pack 同content pack 可以遲D 先

如果你未買, 不如試下用月費版包晒所有dlc 可能仲好

大體冇變多左D野例如GDP?
但地圖個條線係國界定真係有貿易路線系統

應該有國與國之間貿易唔係以前咁一有件貨就上市咁
啫係有機會唔駛有到整清朝割開一份份黎模擬瓜分中國市場

好似啫係以前D改革就咁睇冇咩大變

咩自由主義保守主義政黨睇黎會細分變分一D利益集團
應該某D國家會有唔同英國俾左個聖公會
仲有好似國家元首同政府首腦有個角色?
睇到威廉四世好似仲有技能睇黎君主都有D buff/debuff

呢張應該係SHOW下3D
Vic3
想問CK3 係咪好難上手
有玩開文明6,CK3 係咪難好多 玩法類唔類似
原來有paradox post終於搵到屋企了
完全唔似

ck3 係RPG
望落個畫面好似仲廢過ck3
最大嘅分別應該都係當rpg玩
同埋戰爭系統完全唔同

其實有啲地方都幾似
每個男爵領都係格仔有自己建築物
科技革新啲系統差唔多
ck3 應該係pdx 最易嘅驚

要考慮嘅嘢少好多

玩iron man 都唔會驚
終於出Vic3
當年玩左好耐Vic1
知多好多18xx年歐洲出現既各式各樣革命同主義, 香港應該多左人有興趣玩
另一邊日本明治維新都係好正
真係有Victoria 3
好迷玩鋼2

有隻叫軒轅春秋,玩中華民國
唔好activate emperor 同leviathan dlc好啲
唔好買直接啲
Dream comes true
見到Vic3上返水先
可能早期畫面?最後嗰幅就似ir
好似開發咗好耐
幾年前2018年Stellaris 2.0之後個developer就調左去開發新項目,即係依家公布嘅vic3

計起嚟分分鐘同imperator、ck3同步開發
希望佢發佈之前會再整靚啲嘅畫面同ui
係咪2022年年尾先玩得

原來eu4之前個dlc咁垃圾
無玩一排諗住買嚟玩返添
E家唔洗了
P社應該會好似CK3咁整到靚靚仔仔先出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞