有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(8)

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
Vic3流出

遊戲內新手教學堪用
之後逐篇戰記睇
玩外交一定係eu4
想入手 依家買定等下個月 summer sale?
過咗特賣啦喎

等下啦
新dlc有Royal Court有3D throne room
可以放寶物
仲要洗錢養工人、買衫、食物同裝修住所

buy buy buy
原來有高清版

我屌

Reddit成班人喺度討論啲曚到死嘅圖
真係唔明21世紀點解可以影到啲咁曚嘅相
目到地圖 嗰啲虛線,即刻諗起eu4入面嘅trade node
希望佢咪參考eu4套trade flow

見到Great Qing領土有標示Tibet,彷彿已經聞到中國封區陣味
留名
玩過一排EU4, 嗰陣因為太多DLC所以揀咗畀月費,好似廿幾蚊個月有哂全部DLC,個人覺得好似抵玩啲
俾錢買啲唔work嘅dlc
VIC咁「歷史屈辱」,點會唔封殺
容乜易又模擬埋土共點起家
堆相應該係原本喺個live stream度cap落嚟,所以先會咁矇。
高清嗰啲係官方之後先upload上網嘅
我估佢堆線主要係用嚟計shipping cost同efficiency,佢哋應該唔會夠膽放eu4套垃圾system落嚟
除咗Tibet重有新疆西北面堆地
Eu4唔難邊個難
Trade都有排學

講野用下腦先
吓?唔使咁講嘢啩? 遊戲討論都起曬鋼咁
有人覺得難,就有人覺得易㗎啦,唔使侮辱其他人掛?
eu4真係唔難
https://www.reddit.com/r/paradoxplaza/comments/8k8okj/what_paradox_game_is_best_for_noobs/?utm_medium=android_app&utm_source=share

你覺得我自己講唔夠說服力嘅話可以望下reddit嘅討論,多數人都覺得eu4算係數一數二簡單
都係嗰句,討論下唔好下下都鬧人
講漏咗句,只要有用腦學嘅話就會覺得eu4個trade mechanic一啲都唔複雜
之前玩咗一大輪eu4
最近又開始玩番 steallaris
估唔到係咁輕鬆

原來將原版繁體中文化MOD個gfx\fonts換走KR MOD入面個gfx\fonts, 再將localisation簡轉繁, 就唔會出問號亂碼, 仆街我之前仲試下改個.dds file, 根本浪費自己時間, 終於可以舒服咁玩Kaiserrich / TNO之類既大型MOD了

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞