有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(8)

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
btw如果想玩mp我可以host
想問下係咪去到1942個訓練度就會大減? 我d training 軍隊由1%跌到0.03%

同埋原子彈令日本投降係咪要係1945年前做到先會出現?

Hoiv 4
係咪有training efficiency debuff

原子彈炸war score 會令任何國家嘅surrender progress加速

你應該係想搵嗰日本投降嘅event

-Japan must have been nuked twice
-The Japanese navy must be down to less than 40 ships
-Japan must not control Iwo Jima and Okinawa
-Japan doesn't control any Chinese core

尋日試過一次 不過唔知有呢啲conditions
主要都係打沉佢成隊海軍 攞硫磺島同沖繩 炸佢兩次
不過如果佢puppet咗中國就應該唔得 要打登陸

btw dllm 後期日本四百幾個division喺本島 land唔撚到 以為要收皮 結果nuke佢兩下就投
咁無野啦,我玩個陣日本仔仲係中國到有地
佢一出個時玩左幾十個鐘

依家買齊dlc玩返覺得改左好多 多左好多野玩
STELLARIS算唔算先見之明, 有電=有錢 (挖礦)
新手想問下 hoi4 1兵訓練大法仲用唔用到?
用到
新手想問多啲
係咪一開局del剩最多width既1兵然後開始train就ok?
因為我見del剩1兵之後個陸軍經驗係每日+0.001
聽晚pdx con

買定離手啦,Victoria 3 出唔出呢?
1兵係消耗裝備少咗咁解啫
你玩咩國家要咁樣拎陸軍經驗?
lm
hoi4 係味人力決定咗國家潛力
資源可以搶 軍工可以起。但人力基本上fix咗。
佔領地既人力同工業供應減成太大,而且無造核機制(除咗西班牙)玩到後期既發展,啲野就被你核心領土制約哂
乜依家打北美啲natives會有咁多AE
今晚唔知有冇vic 3 呢,我期待
正如你可以puppet其他國家嚟攞工廠,同樣可以愛嚟偷人力

見過人用tannu tuva嚟wc就明我講乜
係今晚公布咩

之前好似唔小心流出
要射了
我諗應該係真掛
冇理由整張圖流出跟住話係fake你咁鳩
係咁on9嘅話我真係會打柒佢
因為多dev好癲 幾十幾十咁
用唔到喎?
理論上係
開始了
Twitch chat room一直洗版Vic3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞