有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(8)

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
我估暑假後掛
小妹係M

真係有女打HOI4
終於畀你搵到喇喎
唔怕,paradox本身騰訊有入股,玩得嘅大家都知咩事。
而且貼吧活躍過連登同埋台灣巴哈好多,討論集中係嗰邊在所難免。

如果唔係要做些少成就,我會長玩mod。玩家創意比起官方啲假期多出幾百倍
睇佢post似HOI2
Hardcore到
好少見女仔玩到咁刁鑽,仲要王牌難度
唔識睇貼吧
呢個mod 叫?
可唔可簡單講下點解咁好玩
我無咁好實力,比4代expert ai屈機
玩慣易入口4代有自動前線,玩壞手勢

只係享受經營,用國力壓死,用裝甲師殲滅一隊又一隊敵軍。所以我好中意幫中國+5,產能爆嘅情況之後可以令中國6000萬軍人著上裝備
你有興趣玩下4代的話,可以玩endsieg,有唔同年份,最難打嘅年份係1945,德國佬要守住兩線進攻,蘇聯紅軍裝備更加係無窮無盡。如果寫完論文想搵野挑戰不妨試下
呢隻叫咩名

未玩過hoi2 既mod
係darkest hour 定hoi2 complete?
expert ai你係指原版附送果個定係mod果個
原版果個單純係nerf自己生產力同科技速度,buff ai,玩過一次用德國結果發現根本唔難而且唔好玩,單純既限制play
MOD既expert AI係令AI出陸軍編制更加有效利用遊戲機制(40寬),但亦都係明白隻game點玩就冇難度
mod嗰個。
原版減30%科研、PP同生產效率減呢個我都玩唔掂,普通難度追成就已經好難,仲要玩王牌、+5呢啲,留比高手做啦。

我無咁hardcore,我係會拎自走炮打山嘅人。所以玩下德蘇英美日中爽下就算
唯一𣎴變就係AI德皇一定會被打爆
原來係aod

search 左,如果加咁多歷史事件咁又想試下玩
我其實有少少當係三國志或者寵物小精靈咁玩,但係唔會話屈遊戲機制,用40寬無裝備大刀隊打山地小國練地形特性

所以我啲巴頓、朱可夫、隆美爾,全程裝甲師打到wc都係唔會成神。反而彪哥好快就出山戰適應特性,打山當食生菜,真正神將
HOI 係中國係禁game
已經說明一切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞