有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(8)

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
March of the Eagles 2
當FUN GAME 玩, EASY MODE
唔想太傷腦筋.

It is with great reluctance that I have agreed to this calling
聽晚十點eu4 mp

discord link:
https://discord.gg/beXkFGKUc7
玩德3去到1942突然出左大罷工嘅事件,點算? 要揀咩option? 消費品急增

另外,同俄佬開拖大概要幾多個師先叫穩?

我宜家24個40寛(10中坦10摩步),24個40寛(10摩步10摩跑)、36個5步師、24個12步5跑1防空

仲有羅馬尼亞、匈牙利、意粉開緊俄佬拖但我未參戰

請教下, HOI4 除左 TommyKay 同埋 FeedBackGaming , 有冇其他Youtube channel 可以學嘢?
ScumpyDawg
如果唔缺pp strike建議揀最貴嗰個option

我一般喺40年capitulate咗英法之後先開蘇聯戰,41年大概有120支20w步兵加24支裝甲。
用裝甲包餃子食到佢唔夠兵填線再用步兵平推,正常嚟講cautalties ratio可以做到5:1至10:1
Taureor
冇記錯啲devs定係youtubers話喺hoi4嘅ranking “Taureor is at his own rank”
想問下係咪一邊衝向前,一邊起基建,我打到入白俄唔夠補奴比坦克
係,同埋要落supply company
我都係重玩先,冇曬工廠起野搞唔搞

想問下你係咪單用裝甲師落攻擊order? 其他20寛填線師就唔郁?
步兵基本上淨係用嚟收割同間中pin reinforcements
試下玩機動防禦戰術,你退返去波蘭邊境,等佢係波蘭啲沼澤到食住損耗同低補給去作戰。

包圍殲滅完就後退返戰線,盡量係平原到作戰,你德國佬係43年之前都有裝甲科技優勢,中坦可以穿到蘇聯重坦,務求係殺到蘇聯人無哂裝備。

無哂人就無咩可能啦,人地核心多,人口係你2倍,殺人唔夠殺裝備有效率。你見到佢前線黃條得返一半,就叫埋步兵推。盡量維持住自己裝備儲量係正,唔好打到負幾千槍、幾千坦克。唔好係蘇聯爛地同佢磨,係波蘭決一勝負。
好,我新save試下先
我習慣係拎完波蘭地,就退返去德波邊境,整6隊 10中坦 10摩步 中坦師,係平原突破,

裝裝
敵 裝
裝 裝

包死食咗就退。一步一腳印,未打到蘇聯人黃條得返一半之前,絕對唔會越過波蘭行入蘇聯境內。係就蠢啲同慢啲,打太耐仲會搞到盟軍反登陸。但係確保致勝嘅裝甲師不失 先係第一要務。
巴打係咪就係傳說中識睇明所有nato標誌嘅hoi3玩家
下個月paradox con 應該都係公佈呢隻架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞