有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(8)

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
Expert早戰打AI之後puppet佢為你效力
始終國力 (人口+工業實力)先係一切 乜事都好國力碾壓可以解決問題
因為中國無西藏core

你有時搵鄰國人拍啲片,大部分都要裝mod拎返tibet 、XinJiang
每次入談判都要小心翼翼唔好碌到中國,否則就搞分裂又過唔到審
想向難度挑戰可以試下Form Macedonia Empire/Al Andalus
Endsieg 1945又係痴撚線
睇TommyKay打到屌晒老母
仲要係免費勞工
習慣唔call ai,因為傀儡國啲傻仔兵填線會食我補給,我啲坦克無油完全打唔穿對面。

傀儡就淨係賣資源比我就ok,中國就出人力ok了。
果時見到行人海戰術5%人口、按需服役10%人口嘅中國,有成6000萬兵,真係爽到仆街

唔知有無得熄咗waking the tigers,改返做通用國策,轉法西斯拎7%人力,再加埋人海戰術,全民服役
想睇鄰國人打Turan
不嬲自己手控puppet兵
做中央司令部控制晒高效啲
你去鄰國網睇,好多1945破局片
屈維修連,玩到後面一睇列表,全部蘇式裝備
唔洗啦 中國人殺極都有 我5-6M夠world conquest
垃圾編制不了。控裝甲師控到頭暈
又唔識整駱駝兵比我解成就,嬲得滯吞完佢再放出嚟屠一次次
宜家AI聰明左識整14 inf 4 art
我唔夠,所以我打咩都好,一定先吸蘇聯1000萬,再落去打中國殺幾百萬人先。反正佢打完仗會自動係平民人口到變幾千萬兵出嚟
食爆我補給,又唔肯推,有得揀我寧願封鎖國境唔比盟友進入,我自己打好過。(而家吞併懲罰好大,但係傀儡國又整lag部機
唔夠補給係現實撤兵同被擊敗嘅原因
明知出禁game都要投資paradox,睇嚟馬化騰都要小心啲啲國安喎
今年新game 我估真係victoria 3
希望係啦,話晒都已經成十年
ck先玩扑嘢喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞