有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(8)

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
好人一生平安
btw 非洲釋 阿非利加 係不嬲都咁 定簡體on9

以前玩開hoi, 第一次玩ck系列
巴打同鬼佬玩多?
我都想玩不過唔夠腳
幾個月黎都係同鬼佬玩,人生第一次同鬼佬講咁多嘢,亦都見識咗好多唔同類型的人。btw上個星期終於遇倒一個香港人勁開心
可以約埋一齊去鬼佬server玩始終eu4冇10個人玩都唔夠開心,而且會不斷淘汰玩家所以最好越多越好
我太廢 去到可能唔夠十年就死咗
玩容易d的國家例如muwcovy。同埋我宜家單機都係練習開局配置、打仗技巧
我宜家都努力學好多套路。例如有個套路係可以開局塞滿三個點數階級特權
只要開局crown land有29.99%的國家,開局用點數種一下領土,然後放三點數,crown land會去到0.1%跟住賣crownland提款,再seize land,再種一次地,crownland會去到5%,然後你喺一次戰爭中食好多地,新領土會計返平均crownland。假如你食多一倍領土,假設ai的crownland係30%,你食完地之後5%+30%/2=17.5%,seize一次landcrownland即係回到20%,呢個套路超勁,等於你幾乎無損失(你損失的錢喺一開始賣地已經補返)開局多人哋3 points per month
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%98%BF%E9%9D%9E%E5%88%A9%E5%8A%A0_(%E7%BE%85%E9%A6%AC%E8%A1%8C%E7%9C%81)
阿非利加行省(拉丁語:Africa)是羅馬共和國及其繼承者羅馬帝國在今北非的一個行省,該省大部份區域在第二次布匿克戰爭中落入羅馬共和國的控制,在第三次布匿克戰爭中完全被羅馬共和國征服,是好幾個羅馬帝國時代重要城市的所在地。今日非洲大陸的名稱即是從該省的名稱而來。

應該真係咁樣譯,果個年代應該未有非洲呢個概念
我以前都好廢,但慢慢研究同睇人地攻略學咗好多。同埋自己注意細節多咗好享受自己技術越黎越好的感覺(昏君變明君的感覺)
其實我反而想十個八個人一路傾下偈一路輕鬆打下AI,而且好似newbie friendly啲,可以搵到多啲香港人一齊玩一齊進步
鬼佬有好多唔同server,有d休閒玩佢地房間名會打chill game,即係你講嗰種吹水一齊打ai。另一種認真模式,玩競技,d人係會玩到嗌交。仲有一種叫role play game係玩角色扮演。佢地會互相稱呼對方係king of poland , emperor of xx 之類你簽和約要用官式口吻講嘢,都幾得意
咁如果香港人搞第一場mp梗係以輕鬆為主始終要推廣下,唔係下下老手虐新手無意思
我自己前兩種都有玩,但係第三種好考英文能力冇玩過
我覺得第一或三種應該啱我啲
搞香港人mp玩競爭真係唔掂,平時精神壓力已經唔細,如果玩都咁認真我諗會黐線
其實我次次都想join,不過上次見冇聲氣以為收咗皮
大家快d入group大家復活節得唔得閒?
統計下,復活節參加mp
唔得閒
未熟eu4
打唔到
一齊玩下啦
有冇hoi4 chill game
唔齊dlc 都可以痴host?
我可以host,但係又係冇人join
lm 連登約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞