[音響撚]音響HiFi討論區(8)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
唔知用R-N803黎推LS50,比起LS50w,啲聲邊個會贏呢
可能wireless , wireless 分高低音各自一份M 同DAC
結果都係要分離器先搞掂
[member]咸片生活
[/member]
連VAT 都仲平過香港
中置喇叭較到0dB睇電影時人聲好細聲 但前置喇叭又好大聲
繼續推高中置又怕失真
我前置中置 都係用q acoustics
原來英帝 VAT 成 20%, 香港好多野真係貴到買唔落手
計埋vat都仲平依下真係cls
差價大諗都唔使諗,買水貨最多買埋運輸保險,香港代理保養好多時得一年兩年,5年嘅真係唔多,老實喇叭幾可一兩年內壞?
4萬幾,但All in One唔需要實體CD機嘅話好聲就唔算好離地,當然唔係平,慳位慳線材錢呢樣好

https://youtu.be/rIT4zaksUGw
之前都諗住買
但身痕結果都係分開買streamer同amp
買一體機嘅話一升級就會俾海關發現
其實一換點都會發現,送貨換機點都要搞半日
睇番Leak同Quad Audiolab全部都係under IAG
又係有出啲差唔多嘅all-in-one amp仔
不過用完Audiolab M-one之後都真係怕咗佢啲QC
好多外國牌子被佢哋收購咗, 之後產品質素越做越差, 搞搞o下不務正業, Rogers出過雪櫃都有直情見過賣16000, 希望唔好見到Luxman咖啡機, 氣炸鍋啦
Luxman 係IAG 旗下唯一守得住嘅公司,起碼大部分機都係日本造
沖出嚟嘅咖啡有 hifi 味,正呀
鹹片價,仲有冇價講唔知了

NAD M10 / Naim Atom 依兩部Streamer點揀好?兩者好似好接近
呢度有冇巴打玩地盒?

好想知有用同冇用地盒個分別真係網上發燒友講到咁大分別,考慮緊值唔值得投資落去入門 hifi 器材度

農夫最入門個隻都要 4 千蚊
個人認為套野冇10皮8皮都唔點聽得出

4K 買個靚拖可能仲好啲
Atom, 你search下唔少英文forum都有比較呢兩部機
不過兩部都出咗幾年,唔知會唔會好快出下一代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞