[音響撚]音響HiFi討論區(8)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
呢部有興趣, 可以插SD crad, 唔使再搞板腦乜鬼
想問樓王老麥換咗後面jumper係咪會好好多有冇推介
老麥朋友部MA7000換咗jumper 同 fuse,冇問佢牌子,比唔到意見
iloud mm 同 presonus e3.5 應該點揀
有無喇叭1米高個隻架推薦
諗深一層 wireless壞電子零件咪賠凸
應該都係 Meta算 希望我聽唔出分別

唔該哂巴打
都唔同級數,點比
問題係wireless同meta既差額買唔到推得靚既amp
咁iloud 差唔多價位既,邊部有得比?我聽iloud 好似有d 低噪
我都知佢好 但上網有人話Wireless會壞底板
最慘冇得試 都唔知用部廢Amp 出到幾多成功力
iloud mm 香港最平係咪都2400?
用咗幾年 Sony SRS-ZR7,想試下 Denon,應該買兩隻 Home 150,定一隻 Home 350?價錢差唔遠
坐定定聽歌嘅話點都係玩兩隻過癮好多
iloud mm 底噪可以點solve? 加soundcard 定 dac 好?
門外漢想求救
外父 留左 lg sh72pz-c 落嚟
簡單d 講係一組5個喇叭1個dvd機
但係dvd 壞左,
喇叭係用紅黑喇叭線接駁
依組喇叭值唔值得我買過部接收器去用返?
JJ 插雪地誠意求教
咁有冇話邊隻牌子無咩噪音或者電腦聲
試吓用板腦,RasPi代替電腦
tannoy gold 5? 我都有iloud,係有啲底噪
應該唔關事,唔駁任何野就咁開iloud都係會有底噪
巴打你係插電腦?
raspberry pi(usb)->dac(RCA)->iloud
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞