[音響撚]音響HiFi討論區(8)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
AS 已經係旗艦系列啦
本身心水係denon a110 但估唔唔到最後買左Yamaha 依家仲用緊wharfedale evo 暫時仲係好滿意 遲啲先再諗換唔換
As3200先係旗艦 但價錢差一倍
Yamaha as 唔係2ch 咩? denon a110 係av amp wor,邊有得比
係咪打錯型號名
應該係 PMA-A110
要音樂感 應該唔會揀Denon
今代Yamaha好似比上代無咁硬聲
不過講真denon 低音 動感都好過Yamaha
如果鐘意聽edm hip hop 都可以簡佢
我都係聽完model 30 denon 放棄左 轉買金仔e280
其實我prefer denon 多過金仔280
德發商場? 我最近喺落樓梯左手邊第一間買咗嘢,冇問題

你係咪想買微型音響組合呢類?

https://www.price.com.hk/category.php?c=100247&gp=16
歡迎加入金仔同好會
已經諗緊升級喇叭
介紹leak audio 產品

https://youtu.be/zJA6rgM1ACA
金仔起碼配805D3 啦
好型仔, 估唔到推proac 都叫推得郁wo
e280 配唔起805d3

想問下金仔推sonus Faber推得好唔好?
外型真係唔錯,夠哂Vintage,部AMP售價就覺得有多少貴,7千幾,冇木殼6千幾,就睇數值功能,我覺得減二千合理啲
輸出功率:45W x 2 (8ohm)/ 65W x 2 (4ohm
出力真係有啲細, 推q acoustics 3020 都係緊緊夠推
似乎日系機Yamaha 、馬仔同安橋抵玩好多,唔買Vintage外型嘅話,以佢木殼售價加多少少買到馬仔pm8006,日本製造,我估leak部機強國裝嵌製造,咁耐冇出機何來英國廠房?
而且同樣英國牌子強國製造仲有個Cambridge Audio,功能上贏哂佢,leak audio呢款amp賣嘅就係Vintage 外型,我覺得未必受市場歡迎
擺明 賣牌子, 品味, 外型
當然7千幾係面價,過耐啲銷路唔得就會加大折扣,或者索性大減價嘅 去到4千尾5千蚊咁我又覺得OK喎,話哂英國牌子,有隻環牛比你,人哋sennheiser 部耳擴師兄話得隻switch 牛,Class B IC放大,都賣14000蚊啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞