[音響撚]音響HiFi討論區(8)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
用緊yamaha r-n803 + q acoustic 3020i + yamaha YST-FSW150,可以睇電視先開隻subwoofer
r-n803 tidal無mqa,同埋一定要用yamaha個app連去tidal,又lag又慢

我平時都係用spotify算, spotify可以用spotify app直接連去r-n803
o?
原來connect 去tidal 會又lag又慢架
如果係streaming聽歌+代替電視個喇叭
有咩其他機可揀?
係個yamaha app慢,要用佢個app login去tidal去search d歌
最後,今日忍唔住買左4700
個fd 叫我出去睇下,之後就買左
請問 ching 4700 幾錢? 我仲心大心細入唔入
明白,多謝!我見原音都返左lot貨,2700 都回左10%價,唔知 3700 4700 6700 會唔會跟住減
原來係無😂
今日試聽咗1隻8020,啲聲有驚喜,估唔到1隻咁既尺寸出到咁既聲。聲音好清晰。聲底比大隻既yamaha hs5, HomePod都要好。
如果同 b and W 606 s2比又會邊個好啲? 雖然係要功放。

有冇其他差唔多價錢既有源喇叭推介,iloud mtm 1對係8020 1隻既價,但未聽過但醜樣。紐曼好似都出名,但好少review.
Adam A3X/A5X/A7X , Tannoy Gold 5/7/8 都係熱門,呢兩款Active speaker 喺旺角友誠大廈掃樓可以試

個網知呀巴打,平好鬼多

我見真力往往會比同尺寸貴一截,甚至比大啲單元都貴,有冇話特別好係邊?
感覺呢類偏專業器材品牌溢價應該少啲
tannoy gold 系列價錢好吸引。可惜199usd買左對iloud mm,唯有當睇唔到
ching肯定係部dac既noise? 直駁source會少noise啲?
冇聽過真力, 所以唔知
Gold 5 確實抵玩之選, 日本仔都唔少用家, 價錢貼地加埋音質OK, 有地方就Gold 7更好
個價錢好抵玩喎
如果想代替埋電視出聲+streamer 有咩選擇?
而家網絡科技咁發達 數位版既音樂都仲係咁少
有d 韓文日文歌想買 又要焗住成隻碟買
Rip 完隻碟又冇位擺 真係陰公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞