[音響撚]音響HiFi討論區(8)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
usb 光碟機冇問題,硬碟嗰啲未試過,我用NAS,通過網絡存取,USB hard drive嗰啲食電較利害,唔肯定得唔得,睇文件

https://www.raspberrypi.org/documentation/hardware/raspberrypi/power/README.md
請問邊度多studio monitor試
漫步者S880DB ok 嗎?
tannoy gold + network streamer 點睇,唔想夾M , 好煩
如果本身乜都無,根本唔洗煩
落鋪試啱,成套買
S880DB一定得, 插電o既, 唔用Raspberry pi電o既
支持只買不試
DAC可以考慮 https://ifi-audio.com/products/neo-idsd/ , 上回o係友誠8樓見到, 佢有對Glod 5, 即場夾, 得就買個DAC, 喇叭去thomann, 會平o的, 但冇得即時享用
睇錯, network streamer咪最簡單Teac NT505,
邊有錢
yamaha wxc50 /bluesound node2i
聽講Teac個app嘛嘛,可以睇下Aurender / lumin
買唔起機買兩本書睇下都好

附錄有隻音樂CD上下機
我老竇買咗
個app堅垃圾
bluesound 聽講唔錯
teac 個 app 其實同 lumin 一 樣喎
Stereo Sound
巴打識日文?
Stereo Sound 出嘅軟件簡直毒品,就快出中森明菜黑膠碟,已落訂

音響技術 10 月封面又係 marantz model 30, 但我仲未得閒睇
使唔使2舊水一本?
咩牌子?
focal, adam
睇都還可以,不過啲片假名都要估估下

係喎隻碟啲錄音真係好正

我都見到有介紹明菜,仲有鄧麗君巴打邊度訂?日馬有冇?

呢排model 30真係勁多雜誌講
兩本加埋$420 (2400+1500円)連運費,都平過Sogo買嘅,冇得去日本冇計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞