[音響撚]音響HiFi討論區(8)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
最平應該Onkyo NR696 
有冇ching 有Proac tab 10 /10 signature
難唔難推
如果兩皮野budget 係咪簡簡單單買個LS50w2 係最好選擇
本身想買二手執一套但發現都幾有難度
睇吓你嘅目的係玩音響定聽音樂,想要輕鬆聽歌的話梗係LS50W2,有一定水準之餘又唔使煩。但如果想要好玩的話就proac 啦,夾部Rega Brio 應該聽落都唔錯,有淨錢再買dac,應該iFi/Topping 或者其他支那嘢都喺千零二千蚊嘅價位有ok 嘅選擇,只不過要咁夾的話,外觀上就一定冇咁簡潔。雖然Proac 同Rega 係同公司代理,可以一齊試埋效果,但DAC 果part 就要預咗盲入
如果NAD M10 唔知夾唔夾 見佢有room correct 好似幾吸引
Regal brio 都幾平喎搵機會試吓先多謝推介
thanks ching 等我上網望下先
新手想請教各位ching, 放係180呎廳聽spotify之類網上音樂平台, budget 2萬, 咁啱屋人有對kef xq10, 想問以下邊個option最好:

1. NAD m10, 用返對xq10
2. LS50 w2

求賜教
俾我一定揀1.
如果你將來想升級嘅話就楝1啦
唔係嘅話簡簡單單就2 唔洗煩
你個fd用咩聽到底噪大?
2 斷升級後路
想請教各位師兄,新手想買套兩聲道,預算兩萬+-。主要聽串流,同自己ripcd。宜家考慮緊Cambridge 851n+851w,但見呢兩部都出左一段時間,宜家買會唔會太舊款?定rose rs201+851w呢個組合好啲?喇叭就睇中polk l200,proac tablette 10 signature。
聽得好雜,rock,女聲都會聽。
依家出面太黑暗,買套好啲嘅音響喺屋企聽下歌係會令人心情愉快啲
巴打咁買要四萬先夠喎

我會揀rs201始終新款機,但想知點解鐘情851w後級機
出去問過實價起碼要3萬頭
其實都唔係一定要851w,只係睇評論覺得851w幾好。其實都有諗好唔好先買rs201+喇叭玩住先,再考慮加amp。
用緊851N答你 app麻麻地好用 解唔到MQA
但聲底算舒服平衡

BTW你諗住買一手定二手
CA個app真心廢,又肉酸又慢

用緊CXN
都會考慮
咁真係要重新考慮...
Tab 10 signature 邊度有貨?
我都係留意緊二手rosewood版,之前係網上睇到原音有cherry版,宜家無?我都想試左先,真係啱聲cherry都好
買proac 不妨考慮埋naim uniti atom
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞