求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
直接同仲女仔講
同呀哥識 只會令佢難做
自己搬出去住囉 要全家人就你
咁關人撚事咩,同佢有親?
如果屋企問題又係人地度住咁耐都唔會唔知啦
只不過係女朋友,就算結婚做左阿嫂都唔應該係咁啦
講完有無人真係會咁厚面皮繼續住係到
我真係唔知 好無把握
當住佢女朋友面講又太令人尷尬啦 始終我都係女仔
女:情商低
男:性格

個女仔一定會發脾氣.你咪睇吓點樣做,令到佢唔好意思發咁大脾氣囉

建議:
都係 所有人 坐低傾啦

要降低傷害 就同你阿哥單聲

但叫佢唔好講嘢因為佢好值

就話屋企真係有啲迫,容納唔到咁多人住。
如果你自己唔好意思,就幫佢出做一兩個月 租金
多謝你既意見照直講真係難過登天 又要驚兄妹關係破裂
如果佢真係爆左 話唔定父母到底會幫返另一邊
啲老豆老母就係咁 以和為貴
到底樓主做左醜人先發現冇一個人同自己撐到底
佢地兩個真係結左婚 就呢世都有條刺架啦

講真樓主可能聽唔入耳 但睇字都feel到你係好嬲
撞版撞係呢啲事上真係好出事架 希望你明喇
下 咁樣都仲忍到無講? 同床喎 已經唔係同屋咁簡單
第一晚知道要同床就應該要講
仲等我認真睇到尾
點樣12道金牌法
呢個喺我屋企好似唔係好可行
隻鬼可能仲會跟返黎添
其實你又唔想岀聲,你父母又唔想岀聲,大家都怕影響關係死忍,對面兩個一個扮傻一個真傻
你心知如果唔岀聲根本唔會解決問題

其實岀聲屌鳩佢地兩個既應該係你父母而唔係你
叫阿爸阿媽是鳩但搵個籍口同阿哥講就最好然後搵一個共同同意既解決方法

如果你叫你父母去講而佢地叫你將就下就叫佢地食屎啦,你自己搬岀去租樓住
我爸媽係想大家聚首一堂 但只講緊係結左婚既情況
佢要結隨時都結得 但我媽暗示過佢話唔好咁快結婚 諗清楚呢個女朋友先
所以我哥應該都知道我媽唔係好妥佢女朋友
咪話
我自住,之後比家姐搬入㴝同我住,然後佢叫埋條仔入㴝住
我岀到聲話唔可以長住,我老豆老母反而屌鳩我小氣叫我忍下,大家一家人
層樓我既反而我住到好似得一間房屬於自己咁
後尾搵左個女朋友要二人世界先趕到佢地走
其實全部都好小事...
生活習慣唔同咪傾下囉
後面個段就有啲過份
所謂嘅一家人係邊個諗 係你啊定你啊爸啊媽
至少睇得出你啊哥同女朋友都當左大家一家人

你對個女仔太有成見喇
將心比心如果第時你嫁去人哋屋企
我當個老爺唔鍾意食橙你買咗個橙
佢表面上對你笑哈哈但背後成日話你
去食餐飯都俾佢話只想屋企人齊齊正正
做乜都唔預你當正你外人 你都難受喇

唔係話條女冇問題 樓主心態都有啲問題 小心眼...
乖喇大方啲 都係個句 未必人地有啊媽教
你有福有人教你大體有禮 你唔好同佢咁一般見識
有咩唔夾嘅咪大家輕鬆傾下 睇下佢改唔改
哥目前犯
要俾家用既話 錢一定唔係條女俾架啦 我爸媽都一定知係我哥貼扮係佢條女俾 所以無叫佢俾 同埋我爸媽都唔好意思既
淋到咁
一陣你阿哥就去簽張紙就算
咁係咪代表成件事就可以合理左你就自然釋懷?
轉個頭生埋個B叫你搬走都仲得
其實係你啊哥搞成咁,講真你哥冇買到樓冇結到婚就帶條女返黎住,你預咗條女唔會比錢,企係條女立場,就算結咗婚都唔洗比錢啦,係你哥冇加家用炸喎,男朋友租屋買樓錢都慳返,我同兩老住送上門仲要貼錢?我係條女我要比錢都係經你哥比錢唔會用自己名比啦,幫老公供樓有我個名就比。
其次其實條女走唔到嫁喇,一齊住咗咁耐,有個人瞓係身邊咁耐,你哥定條女都唔捨得。你話佢習慣唔好嗰啲你要自己當面出聲,你唔出聲就不滿條女想趕人走?唔好經你哥出聲,因為係自己男朋友,條女就當好小事轉個頭就唔記得嫁喇。
應該上 佢睇到都唔知佢知唔知係講緊佢 佢可能唔睇感情台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞