求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
依啲都係講嘅啫 依家個目的係令條女自己搬出去啊嘛
我自己屋企人溝通完就自己夾錢搬咗出去皆大歡喜嘅
唔啱佢個case 咁直接同佢講叫條女自己搬出去囉
我唔明有乜好忍
唔鍾意咪講聲囉
一家人係冇所謂啊
最on9係樓主唔撚當啊哥條女係一家人呢
又話可能會分手又乜又柒咁
而加因為一句我唔鍾意就大晒
一時又話錢一時又話生活習慣一時又話唔鍾意咪唔鍾意囉
屌佢咩, 佢係咁諗咋, 可能啊爸啊媽唔係咁諗架傻閪樓主
佢朋友幫佢又點
寄人籬下仲咁撚串
po佢出黎叫大家提防下
其實你都幾好笑喎
帶另一半返屋企可以問㗎嘛 問完咪係尊重人哋感受囉
依家問題係佢長住冇問呀嘛
你爸媽咩心態?當佢未來新抱?
仲用淘寶姐係死港豬黎㗎喎
根本就係樓主戇鳩
最撚憎嗰啲有問題又唔出聲最後又話忍咗好耐嗰啲on9
又或者係乜柒都先入為主覺得點點點就當真
我屌晒呢2類人老母啊
你屋企定你老豆老母個屋企 你要分清楚
因為你拍拖 要成家就曬你
你都幾大支野架喎
唔講家用支出所有野

有時候都要睇下夾唔夾架嘛
就係因為你拍拖所以就住埋一齊

咁你呀哥細妹夠可以叫曬啲朋友上黎晚晚劈酒第日先返架
叫你呀哥俾返
香港好多臭閪都係咁
條女肯定就有問題
但係樓主而家係想解決件事丫嘛
佢又細膽,叫佢同阿哥傾下都驚驚青青,又話咩影響關係
而家就連whatsapp阿哥都要幻想佢女朋友睇倒,有冇咁廢
反正都係要攤牌,條女都一定會知,俾佢睇倒whatsapp又點?
而家就係叫佢同父母傾左先,搞清楚老人家意思,用成熟既方法去處理
老人家可能唔覺得自己私隱被侵犯,仲好想個仔快d結婚抱孫添
而家一切都係樓主自己assume,最後既情況可能係成家人屌柒樓主搞事
亦都可能阿哥原來係On9而家先留意倒樓主唔鍾意,叫女朋友收歛下
當然上面既野我都係assume,所以先叫樓主傾清楚而唔係爆大鑊
Agree成日有咩事唔出聲嘅人,已經唔係街外人,而家連屋企人都唔講得,怕呢樣怕個樣咁
自己唔做就覺得你為咗人諗
然後就話人冇諗過
香港女仔同後生仔拍拖真係慘
要應付條仔屋企人啲目光
依家經濟情況令年輕人好難買樓搬岀去住

廿幾歲女仔應該搵4,50歲大叔拍拖,大叔多數都係自己一個住,唔會受人地屋企人氣
你又知佢冇問?
仲有要問都唔撚係問個on9妹啦
就算啊妹同屋企人有傾啲生活習慣
就算佢屋企人真係覺得唔太滿意
唔代表佢屋企人唔想啊哥帶女友返屋企
個個星期黎瞓1 2晚都死啦
如果係你帶男朋友返屋企住你老竇老母實反對
因為你阿哥係大仔
又係啲垃圾錫大仔論
你估你呀哥真係發現唔到你地唔想佢條女係到? 知道係扮唔知姐
其實冇得拗, 你覺得咁樣有問題
但其實我真係冇所謂
我反而會覺得好啲人熱鬧啲仲好
就算我好攰想休息, 咪佢哋有佢哋玩囉
做乜啫? 係咪又一句我唔鍾意趕走人?
佢可能已經尊重咗你點點點
你就淨係覺得佢唔識尊重你
俾呢個post你哥睇
魚與熊掌既問題了
同男朋友一齊住都會受人哋屋企人氣㗎
你鐘意所以帶人屋企
但係你就唔準人地唔鐘意

利申返
我屋企人有帶佢伴侶返嚟
而我自己嘅女朋友都成日係我屋企住
除左我不滿女朋友成日嘈住我打機睇新聞之外
都無大問題
唉, 救命見到佢啲哋留言就嬲
個個以為自己好偉大又識諗
呢個世界冇一定
唔會話一個相處方式套落所有人用都啱用
佢哋忽略咗溝通呢part
永遠講啲自己覺得好有道理嘅嘢就已經好話人
但真正要相處嘅係佢一家同啊哥女友
所以都係去返最初個問題, 有咩唔滿意咪講囉
點講同邊個講你都要講先得架
最好梗係同啊哥傾啦, 你唔講撚柒知咩
你自己expect人會知然後再話人唔識做
你哋成班連登仔就最撚啱嘅, 係咪咁吖
女人拍拖就預咗要受氣
收完男人氣
再受男朋友屋企人啲臭脾氣
就算一唔一齊住都會係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞