求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
我女朋友都成日係我屋企住
日日同佢攤牌都係咁

只不過佢對我屋企人好好
我老母又好好客
變左做3vs1唔夠揪先比佢成日留係到

依啲先難頂
想打幾鋪機都煩住曬
咁撚柒串咪脫離關係囉
我係啊哥一定自己搬出去
好過對撚住啲on9
其實每個人都有佢嘅私人空間
有冇諗過可能1日都唔想你留低?
如果相處得好, 又或者可能有比家用
其實有乜撚嘢所謂?
你覺得屋企人會唔鐘意
但其實有可能係佢哋真心想你留低呢
呢啲嘢冇話一定點點點嘅
所有相處都離唔開溝通架啫
真係接受唔到都要出聲架啦
你都搵返個男朋友再叫佢搬出黎住
大家鬥尷尬
如果改變唔倒佢去你屋企過夜既事實
就收埋自己d私伙嘢,唔好俾佢用
咁你就唔好埋怨, 你阿哥廢柴, 你都一樣廢柴
執埋佢阿哥啲行李 去佢女友屋企住
眼紅你?我有另一半 係顧慮屋企人感受先唔帶返屋企
你呢啲咁自私嘅人 笑人地葡萄你?
俾佢騷擾,一係騷擾佢
利申 9up

我唔信佢屋企人唔鍾意會唔出聲
擺到明係得個on9樓主唔抵得啊哥有女朋友陪
又話咩留一日係family day有外人唔舒服
可能佢父母不知幾想佢女朋友都一齊嚟熱鬧啲
你慌唔係樓主咁撚on9佢屋企人先附和佢咩
有問題唔出聲然後隔一排話忍咗好耐嗰啲真係好撚on9
但係無理由一直係咁話樓主唔識諗
與其叫佢硬食
不如搵個方法傾下咪算
睇佢個名
我個人經驗係唔好講咁多錢同唔好翻咁多舊賬 簡單啲問阿哥女朋友屋企係咪有啲咩困難先所以留宿喺自己屋企咁耐 然後再話女朋友繼續咁樣住落去唔係太好 始終未嫁入嚟有外人感覺 阿爸阿媽屋企整體都其實有自己私人空間 直接問呀哥會唔會同女朋友選擇搬出去或者女朋友租嗰細單位呀哥時不時出去同佢瞓咁(我最嬲係聽條友話唔搬係為咗慳洗費 樓主要預咗呀哥都會咁講)
無相

不值得討論
係囉
咁唔洗旨意放假啊哥同你哋出街
可能平日都見唔到佢
分分鐘炒大獲反埋面添
如果咁樣係你哋最後想要嘅結果
咁咪試下趕佢女朋友走囉
前一秒先話點點點又唔方便
轉個撚頭又話顧屋企人感受
大佬好心你啦, 唔好講得咁好聽OK?
你自己唔撚鍾意咪講囉
講到咁撚偉大, on99
所以我條仔第一次求我過夜我無應承
我要返去問過我媽先
我都要佢問過佢媽先 (雖然唔知佢最後有冇問)
佢淨係話佢媽好歡迎多啲人一齊食飯

但就算係咁 留一晚已經係我極限
因為我好明私人空間既重要性
佢媽肯佢妹都未必鍾意
你話間屋係男友一個人住晒就話啫
啱啊, 你咁講冇錯, 100分
下次問埋隻狗問下道門先
唔得既,唔夠膽既,,唔想太絕既
咁咪唔好做囉,習慣便好。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞