求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
我之前嘅情況同你一樣
相處好同住難只可以咁講
你又知樓主冇比佢啊哥屌過?
佢似呷醋多
靚唔靚?
同埋你屋企好大?
一句講晒睇你有冇心去拆架啫
你淨係識好多問題好多問題
咁點幫你啊
多小事咪逐一磨合下囉
唔係你讓我就我讓你架啦
我同你嘅情況完全係100%same~
一定要同條仔瞓?你哋唔識返自己屋企瞓?
想拍拖 就去行街睇戲食飯 想扑嘢去酒店
真係唔想出街就video chat
你哋唔係上嚟過夜 阻住曬 鬼得閒理你
要講慘 我地屋企人都好慘 被外人侵佔屋企
同你呀哥講叫佢條女搞返好係屋企既習慣先
如果你呀哥同條女識做既問題好快解決
解決唔到想建議佢會唔會搬出去住
不過你要問心係你唔太鐘意有個外人係自己屋企
定係佢真係有好大問題到屋企人都接受唔到
我自己都暗示過好多次
最後都搬走咗 一開頭會同我哥關係差啲
不過過一排就冇嘢 始終一家人

又唔係話唔鍾意佢女朋友 只不過一齊住真係唔太想
兩老話過佢啦 上一秒講完下一秒都照係咁

我同兩老講話條女有地方住
又住係度都係當你地工人咁使
兩老又覺得呢啲好小事
又好樂意幫佢執手尾同照顧佢(雖然有怨言)

間屋又係兩老既 兩老既態度係唔想家嘈屋閉
一講親就已經話「都知佢係咁啦 話極都係咁仲有咩辦法」

我都廢事再講 預見到到時一講一嘈
兩老就會跳出黎做和事佬「算啦算啦」
我就唔係樓主黎既
我係阿妹 叫老豆老母踢你條垃圾走啊
報埋狗你家暴添啊垃圾
咁我做阿妹 我大愛有愛心中意周街揾流浪漢返屋企住唔得啊?
作為阿哥可以揾條廢物返黎白食白住?
有本事就搬啦垃圾
阿爸阿媽比你住 仲要帶多件垃圾返黎
做你屋企人真係喊三聲
自大又冇本事
自己冇本事搬岀去 仲要帶多條女痴飲痴食
做人有冇羞恥心
屋企條女有份? 條女同阿爸阿媽有血緣關係?
條女憑咩住係度?
憑個妹同老豆老母有血緣關係
條女冇 明未
垃圾
叫佢比返家用
阿哥有份 所以咪有得住囉
阿妹有份 所以咪有得住囉
條女冇份 所以咪冇撚得住囉
又唔係趕阿哥走
趕外人走都唔得?
唔通層樓阿哥買有咁大權可以比外人住?
啲仔無能力租屋/買樓搬岀去住
又要怪條女阻住屋企人
咁計較不如唔好拍拖啦,想扑野叫雞算
真 可能阿爸阿媽都唔覺得太大問題
純粹和應下個女 等佢順下氣
如果真係咁介意 一早就講左啦 洗等三年
情況完全同你一樣,對我係咁都算,對我老豆老母態度都係咁

同佢講野佢會唔比反應扮聽唔到、三催四請叫佢出廳食飯、有時外賣要落樓下拎,已經食緊我地免費餐仲要開聲叫佢拎都唔肯拎,次次攤係到等我。仲有好多好有......

有試過我媽冇惡意咁開聲哦左佢兩句,話佢冇手尾,條女轉個頭即刻向我哥發脾氣。我有話過佢,我哥有時都開聲話佢,但佢死都唔改
同意 係咁睇到外人外人
住左三年 family day又成日一齊出去
樓主都仲當阿哥女朋友係外人
一日未結婚 樓主都當佢係外人
一紙婚書係咪咁重要
呢個年代 好多人都唔諗住結婚
可能佢地拍十年拖都唔結婚
咁十年後又仲係唔係外人?
親戚係加拿大籍,每年都有幾個月唔喺香港,但仔女就喺香港打工,其中細仔條女由加拿大果陣已經黐住,黐到而家都有6-7年最近仲買埋隻狗,過時過節乜撚嘢都要預埋佢,又冇事業又冇禮貌又從來唔夾錢,親戚想佢自己走但係啲人面皮厚,佢條女屋企又唔係對佢差wo
見個個好心畀意見佢都勁多藉口
真心唔明點解要三催四請佢食飯
嗌一聲就夠,唔出咪唔好食囉
最好就咪出,出黎就食冷飯菜汁

你阿哥會話佢係好跡象,證明佢仲會企起你地果邊
你最好同你阿哥單聲:佢再係咁唔俾面既話,你唔好怪我唔客氣
(不過好懷疑你有冇呢個膽敢做

我發現呢個post有寄生蟲既家庭都係同一個特點,敢怒不敢言
特別兩老成日算啦算啦,想改變狀況你都要行動架
人地就係睇死你地好蝦,唔敢出聲
可能你再大個啲你都會算啦算啦
你都on9嘅
有血緣關係又點?
咁比唔比好明顯係爸媽話事
唔到個on9妹咁多嗲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞