求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
同年紀大嘅大叔一齊,對方父母可能已經走左,或者有樓自己住
屌, 佢哋夠鐘意一句唔鍾意就趕人走唔撚識溝通啦
講經咩
有樓住 ,條仔買既
女方都會受氣
老竇老母未死嗰啲
會上嚟挑鳩條女機
同你講
呢度唔係你屋企
阿哥女朋友肯融入出席家庭聚會,樓主又睇到單純痴條仔,又話外人阻住天倫之樂。講真如果私心想痴條仔,就拎佢出街二人世界啦。
同埋外人前外人後,咁係咪簽紙前一次都唔相處得,簽紙後可以解決哂樓主既不滿先會唔會你阿哥同女朋友唔係咁在意一紙婚書先覺得唔洗急,一早覺得大家一家人咁相處。而係你地心底咁在意婚書又唔提出?
真,其實都係有部分on9屋企人先出事啫
啫係on9樓主
你真係句句都中point
我都覺, 人哋融入你哋屋企同你哋一齊去玩
當你哋係屋企人, 點知背後外人前外人後
我當佢哋第日會分手都好
尊重啲比下面, 嗰個你啊哥女朋友嚟架
唔好同我講咩佢生活習慣點點點
如果連同啊哥講都冇撚講過
我真係唔知佢仲有乜資格怪人
仲講咁多做乜鳩
掉晒佢條女所有野去垃圾房,換埋個鎖成個世界清靜晒
講時講 大家唔好屌埋我啲屋企人 屌我ok既
其實有啲野我真係講左好多次
但總係有啲人講到越嚟越偏激
1. 我所講既屬實
2. 我爸媽係清楚同埋同我講明佢地都唔鐘意
但鑒於我爸一路話take action會做野既時候
佢話俾佢住左幾年好難請走
會搵多啲機會講
我媽都係唔想佢住係到(我媽同我講)
但又唔想搞到阿哥唔開心
先忍條女係到
而唔係某啲留言所講話我爸媽唔行動根本就係無咁唔鐘意
3.其實我之前可能講得都有啲激 話見到佢都唔舒服
但係其實仲有好多事我唔會擺哂上連登
所以大家就覺得係我自己個人唔鐘意佢
4. 講到佢有無問過我屋企人意願
我係問過我屋企人 佢地話無 我先咁講
絕對唔會好似你地所諗咁咩都係我諗出黎
唔係因為我唔鐘意佢 所以作出黎屈佢
5. 條女係住到老馮咁 佢疫情出去旅行
我爸媽有叫佢去隔離 佢唔肯 所以咁係邊個錯

講真,我認為佢拍拖可以,但住入屋企就要守人地規矩
我都忍左3年 好多人話我點解一開始唔講
我一開始講到既 我就唔會係到開post
因為我留學所以唔想搞事 就唯有忍
但我而家因為疫情成日喺屋企我咪睇多好多野
有好多人話好少事傾下咪得
我不嬲都諗住傾下 一直都係話搵個單獨機會同我哥傾
而唔係好似啲人咁講話要炒大獲
因為我一開始都無打算炒大獲
講返 係有溝通過。但佢改完一兩日就打回原形
我前面有講過 唔好係到誤導人?
拆散佢地啦
根本條女同佢屋企都好有問題
d咁嘅人娶著都喊三聲
早散早著
拆散佢地 = 打救你啊哥
唔怪得港女咁中意食洋腸
西方思想唔會視未婚嘅女朋友為外人,唔會留難條女
係垃圾支那傳統思想先重男輕女
垃圾傳統賤種支那思想:
重男輕女
錫大仔 (做錯乜事都要保護佢)
覺得女人冇生仔等於廢
女人全部都係廢
男人因為有碌鳩所以係最撚勁
仲有
女人未入門係外人,唔需要尊重
阿妹唔係屋企人?
當我地連燈仔死㗎
點解上面有條友講到咁入肉
就嘈交咁濟
呢個真
就算道理係條女個邊
啲死賤種廢老都一定似住自己年紀大
老屎忽上身 同個仔條女鬧交
巴打你好 我地見過?
連登狗有咩資格俾人睇得起
其實所有嘢都好似你個post一樣,一次過講晒係點,你想點,傾掂佢
我睇完7、8頁見倒你驚驚青青咁就冇睇落去
你好似而家咁list晒所有野出黎俾你父母睇左先,問佢地咁樣解決o唔ok
ok就去馬同你阿哥講,唔好諗乜野你阿哥鍾唔鍾意,條女鍾唔鍾意
問題係你屋企人唔鍾意,芥蒂已經產生
屋企人黎,有野咪講,根本唔洗驚,你仲要有老豆老母撐
同埋你本身都有好多小動作可以做,如果我係你
佢將d野放到周圍都係,話完佢又態度照舊
咪唔覺意逐少逐少dump左佢囉
問你有冇見過乜乜乜,咪扮唔知囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞