求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
是咁的 我哥女朋友長住咗我屋企應該有兩年幾三年
但佢地未結婚嘅 應該亦未有打算
佢地由一開始拍拖 佢女朋友就黎左住我屋企
每一日都係我屋企食、住、返工、放工
咁就一開始諗住無謂搞衰啲關係 就一直忍住左無講
到呢年 真係唔係好忍受到 所以就心鬱鬱想照直講返我既感受
其實一直都有同父母傾開 佢地都唔係好滿意佢女朋友
但佢地唔想搞到我哥唔開心 所以就無講出口 但曾經有暗示過

咁我哥就從來都唔諗呢啲 份人太直 唔會諗太多
唔會諗到我地同住既人其實唔係好滿意
佢由一開始俾女朋友黎住就已經無問過我父母同我
我又好諗唔明點解唔住返佢自己屋企人個邊
要痴住男朋友住

但其實我真係覺得我住屋企住到好似我先係外人咁
佢女朋友啲衛生情況唔太好 用完啲口罩亂咁放
疫情初期 去完旅行 叫過佢返佢自己屋企隔離
佢死都唔肯隔離 係都要住我屋企
如果我媽中咗招就會好大件事 但我哥都無理

其實好想請佢走 但諗左好耐都唔知點講
真係好似鬼咁易請難送
佢而家仲要改哂啲信既地址去哂我屋企

各位巴打絲打 我應該點做好呀

利申:我哥好愛屋企 只係份人無諗太多
執好佢啲行李丟出垃圾房換鎖
屌鳩你個廢柴丫哥
如果有佢圖有佢電話 更加好討論
正路
或者.....

同你啊哥講

我由今日開始做你女朋友啦
我都好想 佢啲嘢擺到成屋都係 已經所有衫所有鞋係哂我屋企
如果要扔既話 應該有成5-6箱
咁做又太絕 唔想為左佢條女搞到我同我哥既關係差哂
點解佢女朋友會咁抗拒自己屋企?
直接坐低大家認真傾,遲啲如果結埋婚都應該係唔會走,再唔係叫你阿哥去外家住
又或者人地有家歸不得
就算同有血緣關係相處, 都可以一時好好一時嘈晒大交
不過就血緣無得揀, 但無血緣就容易捨棄
咩都有 但唔post啦 到時到我變咗做千古罪人
中出佢
哎哎 不了 情商太低
屌鳩佢
佢都幾撚離譜厚面皮
你忍到佢條仆街我好佩服你
你知唔知點講佢夠薑咁做?
因為條仆街睇你全家唔起,
覺得你哋唔會夠膽開佢火趕佢走
佢咪得寸進尺囉
你忍一日佢就越黎越囂張,遲啲趕埋你哋走

咁做絕?你不如諗吓你唔發火會有咩後果
死忍爛忍 自己又要食返佢啲臭脾氣
好似住公屋 佢屋企一開始裝修就無間房俾佢
我都唔知如果佢分左手點算
你擺佢上黎,佢即刻話主動走,跪係度求你del post
外家就無可能啦 只會佢女朋友過黎住
佢女朋友個邊連佢地個女都容納唔到
我都好想坐低傾同我哥單獨傾
但每次佢女朋友都痴住哂
太尷尬啦 喺當事人面前講
直乜鳩呀 你阿哥廢就廢啦
幫佢搵哂藉口
咁你繼續死忍啦
你屋企幾呎
.....
同你丫哥講清楚囉,佢條女唔搬咪叫你丫哥自己搬出去住囉
有家歸不得 但住左2-3年 佢連水電煤飯錢所有野都無出過
平時求其買啲平野返黎就當貢獻 搞到好似我爸媽要養多個女咁
我3年前遇過同你exactly一樣既問題,一句講晒,你錯過佐反擊既黃金機會
你有幾條路既,已經無可能冇人受傷
1.你可以不斷煩佢女朋友/你阿哥,煩到佢改為止
2.你啞忍
3.開火要佢走

點評︰你一開始唔應該放佢入黎,你都有責任。我3年主動收佢皮,我地而家都有講有笑,但係你一定唔得,係因為你當年犯錯
咁咪仲大獲?我哥要負責 不了不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞