求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
佢叫人同佢講道理
成隻癲狗咁講毛咩
咁唔care錢就搬出去啦
賴死係到做乜鳩
成家就一條女講到好合理咁
本身好地地生活
要住多個外人
當事人出現了,樓主快啲出黎同佢傾
至少3-4千
我真係好鄙視班女
大把女踏踏實實交自己屋企家用,覺得個世界痴曬線
多數男方屋企人埋單,即係踏實既女仔有份養班寄生臭西
呢班騎尼怪降低哂連登質素,好心懶返去玩5P
咁可能係阿哥今晚有戲睇
果D多數係同樓主阿哥一樣,又要屌西又窮過西,拖埋條女痴屋企住扮晒無知呃飲呃食既人。
淨係識得發脾氣發脾氣,只能講情商智商一樣低。

不分主客概念已經夠好笑,係人都知多個生保人入黎住係會多左生活問題,唔係既話點解咁多年黎,點解會有咁多現代夫婦要搬出去住,選擇二人世界而唔肯同奶奶/原生家庭住?

另外我有諗到另外一個原因,撐條女既人可能係窮到燶,又唔上進,無經濟能力既人,一旦聽到帶伴侶同居被反對,但自己又無能力搬,所以咪惱羞成怒,發哂脾氣咪話死都唔肯搬,仲要懶落人地到話家人錯
唉, 樓主好on9, 有乜唔啱咪傾囉
擺上連登做乜撚嘢
無左條女咪算囉,反正呀哥連登當5P用,係連登再招個fd子做女朋友咪得
去到呢d位無論你阿哥平時為人係點, 都只會拖, 2邊都唔出聲

只可以靠自己, 直接叫條女返屋企啦

利申: 試過, 最後要發癲先解決到
慶祝自己身邊班朋友唔係咁,但我成日睇到講hmd 既post,個班騎尼女仔真係咁既價值觀,直情係壓榨另一半,勸大家少接觸呢啲人好過。
排 無自己房
其實解決唔到 因為條女已經落地生根 面皮夠厚
佢係呢到好食好住 咁大空間 有咩動力要搬?
你一開聲 除左破壞關係之外 條女亦都唔會搬走
乜都話唔得
連同你啊哥單獨傾都話唔得,咁食得屎啦
你3個不如讓間屋出黎 自己搬走算啦
點解講到乜都係個女仔錯?
可能佢試過比錢佢父母但冇收
可能佢試過提出比返錢啊哥話唔洗
你點知? 甚至樓主都唔會知

如果屋企又唔係等錢洗
又當佢都係自己個女
得閒佢又會自己買啲嘢上嚟
咁其實有咩問題?
而加佢父母都冇出聲喎
唔認同佢某啲生活習慣唔代表唔鍾意呢個人

仲要講到開咗聲條女唔走
樓主自己on9唔出聲又話忍咗好耐
之後又講埋啲完全唔係問題嘅藉口
好明顯係樓主對人有偏見, 先乜柒都屌人啫
仲要講到人哋拆散佢屋企咁撚樣
其實條女都住咗幾年
但係樓主 同 樓主父母都唔太喜歡條女
即係證明咗條女想融入,但係樓主屋企就唔太歡迎佢融入囉
至少喺一齊住呢個方面係存在問題

所以經過而家呢個測試階段
樓主父母同樓主應該同阿哥傾清楚結咗婚之後點搞
如果唔係結咗婚之後,大家都冇咁俾面,到時問題就更加白熱化
借問聲條隊排到去邊?舊式公屋一家四口都冇房
pack好條女啲嘢 等佢翻嚟就連人帶gip掃地出門咪得囉條女嘈咪報狗囉之後換埋鎖一了百了不過樓主同佢老豆老母仲林善過舊豆腐應該會繼續忍氣吞聲係自己屋企活出寄人籬下嘅感覺
樓主唔洗理條五毛賤種,佢每個post都撩事鬥非
你而家要做既係開個條賤種乞兒寄生蟲火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞