求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
真係咁唔妥
點解會唔出聲

仲要個女去出聲

成件事個logic就係父母根本未介意到樓主咁
而樓主只係做女,佢再不滿都無份話事。
你中出佢
係,我都睇曬咁多頁留言,次撚次果三個雞煲、ナナチ、狗鐵隻狗既仆街出嚟就係度屌樓主年紀細唔懂事,撐隻雞繼續霸人地間屋
一睇就知係痴飲痴食既老女人,同埋帶啲雞翻屋企欺凌屋企人既自私撚
其實唔係吹水
計就比左你,睇下你消化到幾多啦

本人確實用過呢招,唔同既係我本人係想飛左條女

睇你哥女朋友都唔會係有手尾既人,你可以想像到佢地搬出去之後間屋係點既樣,仲有家頭細務都好大機會要你哥做(嘈交永遠都係呢d小事而起),分手指日可待

記住租屋要用你哥女朋友個名
點解仲要就住就住?3年喇喎?
由條女去完旅行都唔肯返自己屋企隔離呢下好爆佢啦!咁都仲忍到

佢條女同你地無親, 唔去隔離咪唔去隔離囉
你阿媽中招好大獲又點?佢自己開心重要D!!呢D 咁自私既人仲要同佢客氣?唔恰你地恰邊個??
你阿哥呢?佢自己老母都唔理, 仲可以講D 咩?仲要同佢客咩氣?

見你講左幾次佢買cheap 野hae 你地
即係如果佢買靚野返黎就ok?
咁如果條女交返租你地係咪ok先?

睇都你地成家都又怕痕又怕痛
又要客客氣氣, 又要得個阿哥一個先講得就躁
明明D 問題係源自你阿哥, 點解唔掟返哂比佢自己搞返掂
你地無必要幫佢解決呢D 無謂既煩惱架
唔出奇
我屋企之前同樓主一樣case
我父母都好唔妥 仲唔妥過我 但冇出聲淨係暗示下算
做父母嘅要諗埋出咗聲就會傷害到同個仔嘅關係

同埋咩樓主只係做女冇份出聲 屌你清朝呀而家
狗鐵隻狗 典型仇女連登仔
係,我都留意到
佢地好刻意
其實我地大家都feel到
係度住有冇俾家用

有既就加重,加到等你呀哥諗落同出去住差唔多
冇既就要收,再慢慢加
見人講人話姐
個女發脾氣咪講兩句
因為個阿哥係太子爺,樓主係上面留言過佢阿哥係幫阿爸阿媽打工,所以係兩老出糧俾個二世祖
樓主接濟埋我,等我同佢抗衡
你誤會。
我講佢做女,只係表示佢唔係父母。
佢做仔都好,都無份出聲架啦。
你睇清楚佢講乜未?
佢父母係expect佢哥結婚都會一齊住。
仲要講佢父母,唔介意佢都結婚帶埋老公住。

咁佢咪帶條仔返去抗衡囉
你都戇鳩
明明無仇女

我講佢做女,係仔女個女

唔係因為佢女性
樓豬你形得好準確, 「易請難送」呀
我目擊過, 由拍拖第一日已經係度瞓
到n年後, 仔都生哂埋, 咪一樣仲係度

所以老實講, 趕佢走就唔好諗喇
認真, whatsapp你阿哥「阿哥, 方唔方便傾2句?」
約佢飲杯野好, 咩都好
唔係要開火, 但認真地同佢講下有咩磨合唔到既地方
叫佢提下條女, or佢自己幫手跟自己條女d手尾

樓豬睇開d..始終你大佬係仔, 會跟你父母住
而你唔係成日係度, 遲d又會嫁出去
你正面同佢起衝突, 你會輸架

父母無出聲

個哥就一定唔會介意

即係,兩個中立
一個撐,樓主一個反

點計數?

我無屌佢年紀細,只係講佢片面之詞
原來家用都冇俾,要趕佢走好易啫
咪話下個月開始要收家用囉,要公平咪大家都交,暗地回番俾你
一係就同你呀哥講,話未結婚都係外人,交番小小家用囉,到一個位發現交得家用來不如出得去租,咁到時就會諗計架啦
但原來係度可以痴飲又痴食,係人都想唔使做又有糧出啦
住左幾拿先出講 係得搞
叫父母摧婚 趕走呢2個人
樓主講左 傾完 過兩日變返一樣仲要忍左三年先咁
再者你好似話而加係你男朋友比晒架喎
冇仔生咁著數?
直接男既不舉、女既西隧啦
咁又唔好咁直接
上一代唔講,因為社會地位上,佢地一定要依賴男人

但依一代咁樣的生活環境,成日懶係男女平等
仲有大大班仍然老奉覺得男人養哂自己係應份
自己拎哂著數,講到理所當然,仲支持人地做寄生蟲
非常嘔心
睇嚟連登好多人寄人籬下,覺得無問題
無架啦
呢樣唔得果樣唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞