求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
咁就應該係同條女搬岀去啦
幾鐘意同屋企人住同好
有邊個唔想同女朋友老婆二人世界
依家阿哥帶條女返㴝仲要唔洗比錢養,屋企人仲做哂所有野

如果自己屋企人都想自己走,依家有地方住唔係應該好好珍惜咩
唔使錢住人屋企都咁多人護住條女
其實樓主同父母係幾無辜

你可以寫信比條女父母投訴
你要人走一定得一條路

乜野暗示明示 係明既早就走左啦
除咗口罩果度真係諗唔到有咩問題

乜撚嘢去旅行返自己度隔離,有撚用咩、佢哥要中都一定中咗架啦
係咪趕走埋佢哥先

樓主乜撚嘢家用問題都避而不談
一年又話留一兩個月

隨時佢哥條女對個屋企仲有貢獻過佢
無貢獻可能屋企都唔care
但佢又賤到想個阿哥無女陪
喂 你人生經歷過咩黎 點解可以咁了解女人
睇嚟你都被迫害過唔少 哈哈
Sorry啊 我可能講野好爆 但我其實已經諗左好耐但都未行動到 我都知唔係一定要樣樣都爆seed 我都無諗過要企係高地咁同我哥講 我都係想同我哥講我返我感受 我都有顧及兄妹感情 所以3年到而家都仲未講到
又唔洗錢
又可以同條仔住

個妹同佢父母又on99大愛撚咁
零成本 我係條女都賴死
其實樓主仲係好細個 未識諗姐
如果普通朋友關係我或者未必留言
係見到係自己親阿哥同屋企人先關心下
有時有啲嘢做錯咗就真係返唔到轉頭㗎啦
Sorry我覆得慢咋諗緊訓唔訓好 但又唔想無啦啦走左人咁 岩岩先覆到你個到
我媽係的確唔想搞到大家阻口阻面
佢寧願自己唔方便都唔想個仔唔開心
但我私底下有不斷同我媽傾佢女朋友既野
佢都表現得好無奈 做人阿媽我相信係更難做
我同意佢唔岀聲唔講有問題
但係我唔同意生活小事係發大㴝講,因為個人習慣每個人唔同,同一樣野對我㴝講我唔認為係小事

點解又要一家人又比唔比錢都唔關佢事
呢個係佢應該負既責任
私底下話比然後阿哥話唔洗比呢個大家都唔知無知假定,可能由頭到尾都無講過話比都得

如果咁樣個屋企就散得,個bonding 都幾脆弱
個人感覺啦,我屋企多左條友用我既食我既住我既仲要唔乾淨,入侵哂我既空間仲要唔走,感覺同強姦無咩分別
咁就將你嘅苦惱認真講一次啦
如果你啊哥唔係太蠢應該都識點做
最緊要同佢解釋清楚你唔係針對佢女朋友
只係屋企多咗個人 生活習慣又唔一樣
希望可以大家磨合住得舒服啲姐

老實同你阿哥講 雖然你講出黎嘅事好似好小事
但係有時真係會唔習慣 希望啊嫂可以跟返屋企嘅規矩
個人有手尾啲啊 個啲咁

至於家用個啲真係唔到你你理嘅
你阿哥俾幾多啊都唔輪到你講啦 係咪
反而係屋企啲家頭細務啊照顧老人家嗰啲
就可以提點下叫個女仔做多啲就真
錢呢啲嘢唔輪到你介意㗎
我明啊 睇左你個段野都明白既
可能我十幾廿年都要對住佢
我只可以同佢講佢有咩可以改善
爆到佢走我可能最後又做唔到既

不過我一早試探過哂我爸媽先有信心話出黎講既
唔係我咪死得
可能兩老當初心諗你都係外國咪比佢入㴝住
點知一返㴝就瀨野又唔知點解決咪由個女硬食
我媽唔想我搬 第時可能都係我另一半過黎住 但唔會未婚同居
好明顯個仔開心重要過個女唔開心啦
六個人一齊住會點
最緊要你同你爸媽保持關係好,爸媽錫自己個女多d好正常,佢又未嫁以禮相待就得,同埋唔好比條女寫名入你地層樓。條女要住ok,一係叫阿哥比多d家用或者叫條女每個月比返3-4千蚊伙食住屋,唔肯就過主。你係留學生仲好,返去前同條女嘈發火攤牌。
咁鐘意痴屋企就應該買樓租樓住隔離大家又有空間又唔洗嘈
都係錢既問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞