求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
嘩 擺明條女唔洗搬
當條女近廿尾 想結婚多
樓主呀哥少接觸女人?
咁易比條女收成
同佢講你返左黎住多個人好逼
疫情租金平左,試下搬岀去試婚
坦白講,可能你美化咗你哥性格。咁大個人冇可能唔知道會影響屋企人,但可能佢唔想自己負擔租屋住,又唔想得罪女友,所以而家拖得就拖,你哋唔出聲佢就當冇問題。
如果你父母都覺得有問題,應該講出嚟。anyway, 你父母最好預備定幫你哥手買樓啦,唔係點叫佢搬...
有房有雙人床比絲打同我一齊瞓
樓主深潛
講條8婆咩事
攞佢D底同罩黎玩
其實叫你啊哥結婚搬出去咪得
一係叫雙親比首期
佢地自己供翻
咁咪大家開心
叫你扮姐,你估上埋咩
其實你咪playful d 問佢地幾時結婚囉
然後夾定你父母講叫佢哋結婚搬出去
樓主我撐你,不過睇個勢似會結婚㗎啦。我好彩係先結婚嗰個,保持適當距離。
至於父母唔妥個女仔嗰part,99%老人家都係唔會take action,樓主都係唔好寄望咁高

我係你就苦肉計,話好大壓力頂唔順要搬。迫大家有個了斷
有返工算好了,見識過唔返工,完全靠男友包養嘅女友。
要趕條女走好易 趕你哥走 間屋係你父母就趕佢走
佢有家歸不得就要俾佢住
兩個人唔識自己出去租屋住
條女咁樣又食又拎 又冇俾錢俾樓主兩老
只係人地好心 唔好意思趕佢走
俾佢住係好人 唔俾佢住係應份
樓主話屋企人叫兩兄妹結咗婚都繼續喺度住
所以結婚係冇用 搬出去係冇可能
支持樓主,返到屋企都唔可以好好休息,好似住宿舍撞到啲pk roommate, 重要屈蛇咁。
不如搞個zoom meeting,直播同你阿哥女友攤牌,大家實況同佢溝通下。

我都冇自己房
咁你做乜都輸啦
冇人幫到你
你講得岩呀

唔明點解間屋係兩老自己既 都要吞氣忍氣
啲老人家鐘意自設個下把位比自己
注定永遠都係做比人恰個個

覺得嘈左 條女同個仔就會搬出去住 會拆散頭家
大佬呀 到時佢地結婚都要搬出去住嫁啦
唸住一世都要一齊住嫁?

自己落手煮撚埋飯都仲要求人出黎食飯
有時屋企無煮飯 買埋外賣返黎 條女拎入房自閉食
一係叫幾聲出黎食飯 但出到黎就一路禁電話一路食

我明佢地真係可能好愛個男朋友 想日日都見到對方
我都明土地問題 就算將來結埋婚
都可能會繼續住係兩老屋企

但同人地屋企人住 你唔幫手做野都做好自己啦
態度同行為又差 話比人知自己無家教唔會改

日子耐左 其實都係睇下邊一日點著左條導火線 引爆個炸彈
唔該曬,太多頁

咁姐係話兩老都間接接受左佢係新抱
只不過睇唔關佢生活習慣姐

咁樓主咪搬出去囉
得你一個介意咋全屋
樓主而家有冇打算點?
多個人多雙筷啫
遲早變妳阿so
咁計教做乜
連登仔 加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞