求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
亂倫既話,係
樓豬牙哥條女嚟

譁咗咁耐,樓豬慳返啖氣啦,你肯將上面打字嘅精力同你哥講一次,件事已有彎轉
但睇你都唔會行動
香港廿幾歲嘅後生女
一係溝4,50歲大叔,多數自己有樓自己住,兩老可能走咗,兄弟姐妹結哂婚有家室,唔洗受人地屋企氣

一係溝洋腸,西方思想唔會重男輕女,故意留難女朋友
無他,我只係覺得結左婚都隨時可以離婚。如果單單係睇有無結婚黎判定條女岩定錯係唔公道。條女行為係樓主講到咁仆街既話,結左都係仆街。
所以應該用平時相處成點黎講成件事會好啲,相處似一家人既話,未結都值得被尊重。反之就結左都係成個外人咁。
件事實際上我唔知誰對誰錯,但樓主下下比到我「未嫁=外人=接受唔到;如果嫁左先=自己人=接受到」既感覺,好唔知點
條仔自己有自住樓都冇用㗎
都話咗只要人哋老竇老母都在生
條女實一定會受氣

人哋老竇老母上黎發癲、挑鳩條女機
廢柴港男唔會夠膽駁自己老豆老母
兩邊都唔幫
最後都係分手收場
叫業主申請臨時禁制令
唔好講洋腸唔洋腸啦
同港男結婚好鬼多顧慮
唔好講結婚
未結婚都有排你受
港男係唔會幫條女嘅
裙腳仔黎㗎嘛
當條女同自己老竇鬧交
咪又係縮喺後面唔出聲
結論就係做人太林善冇好下場
人係要係適當嘅時候發火
人哋先唔會夠膽再恰你
乜撚嘢以和為貴
乜撚嘢日後好相見
全部都只係廢柴俾自己縮骨嘅藉口
十足十啲垃圾保皇黨叫你包容新移民
包容下啦
咁你而家咪幫佢話畀人知佢幾咁厚顏無恥囉
你老豆老母唔講就算啦,你平時仲要唔喺度住
你不如問下你父母點解唔爆佢仲好啦
所有建議方法都不了不了 不如你搬走啦 最撚麻煩過個咪係你
有啊 一樣有
當仔係老公咁養既外國女人都好多
恐怖起黎勁過亞洲
痴線?
係人人唔同,係無邊個一定岩如果個個係屋企人既話

你係人地屋企住做啲唔衛生既事影響到人地屋企唔係叫無家教係咩?
我一直都講樓主係要岀聲講但係佢無講佢都呵岩,但係條女本來就已經有問題
係咪我習慣係自己屋企將個飛機杯放係廳,我去你屋企都可以係咁?咁樣唔代表無家教?btw你唔鐘意我都唔可以想趕我走
唔想反面想做好人?咁你搬走囉。
你阿哥就最精,扮唔知扮唔明,女又繼續攬,屋又繼續住。
我叫你呀dllm
其實要一家人坐低傾下,理性溝通之下,我諗你啊哥都會明,事實係你哥女朋友搬入黎以後,大家既生活水平都降低左,只好請你哥女朋友搬走
其實一開始都好地地架
係見倒樓主咩建議都耍手擰頭先火滾姐
人地叫佢同阿哥傾下又話條女成日痴住好尷尬
又話阿哥其實好錫屋企,驚影響關係,跟住又驚阿哥唔開心
正解
條女係好有問題,不過樓主咁嘅態度,乜建議都話唔好,成家人又忍讓,只能講句抵撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞