求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
唔係香港人冇鬼用 只係某啲人冇鬼用啫
問都唔問就叫個外人返嚟長住,仲要攪到其他家人唔高興都唔知,真心唔覺得你阿哥係愛屋企(人)
其實我嘅意思係可以先傾吓磨合
如果個女仔唔改就係佢有問題 趕佢走係啱
我冇住過係人地屋企 反而係佢住過我屋企/
一齊搬 有俾自己個份 得未?
連登仔講就口響
你同另一個莫等待巴打講既野簡直教科書
d女唔該睇下啦,其實男人都有腦,會feel到女人係咪真係愛自己
愛護自己d錢,愛護自己時間=盡量幫輕對方,同埋珍惜自己既放既心機

其實我自己身邊個朋友都對我衰我知,佢以為我唔知。
我每年送千幾蚊禮物或者請食千幾蚊飯
佢可以乜都唔俾我,屌,決定上年開始唔送了,
跟住仲會好意思再問有無禮物?
我朋友對自己咁都心淡啦。何況親密既伴侶?
大把人對朋友都唔會咁,不過總有係臭西根本唔識咩叫“愛 護 珍 惜”,
對朋友對伴侶都係。
當佢地結左婚,佢係你阿嫂咁成件事就好過啲
中國人落後文化
和理非非 以和為貴
講道理就得咁
問題係好多老母都寧願個仔係屋企住
唔係話唔想搬出去

利申冇帶女朋友返屋企住
應該都係寄居係人地屋企嗰啲人先會講得出
Physically
比呢個post 你阿哥睇
你唔洗出聲

你老豆老母頂唔順就會講

醜人留返父母做

你最緊要父母開佢拖時

幫下老豆老母

遲下層樓都比埋你
人地老豆老母錫個仔
打得屋企工窮極有限
鎖條撚咩
依家係得樓主有意見
屋企人根本冇所謂果下大獲
屋企幾大先?大嘅話又冇乜所謂嘅例如2000尺 每人一間房 冇嘅話都係直接叫佢走啦,香港咁撚細一齊迫咩
唔想壞關係你咪慢慢忍囉條女他日結婚生仔後你做定打算要搬添
有能力有位既話
根本唔會有老豆老母會想個仔搬出去
成個post聽到屌港女就上哂腦
根本唔明兩老點諗
屌佢屌到佢變埋你女友咪得囉
屌你老母關樓主有冇俾家用咩事
屋企佢嫁喎 你唔問佢條女有冇俾家用
又唔係佢養
佢老豆鐘意養多個女有咩問題
即係佢父母都未出聲
幾撚時到佢出聲?

個哥夠係佢屋企架啦
樓主癲到連阿哥出席佢哋家庭活動都唔滿意

你係咪同佢一樣,寄生得嚟又多要求?仲小鳩器?
阿哥條女*
你有冇睇樓主打乜?
佢屋企人都唔妥佢條女喎?
你係咪想過多幾年屋企多幾隻小賤種日喊夜喊,
然後老奉要你同你老豆老母3個輪住湊,

你哥就日日番工早出晚歸,
條女就大食懶工都唔番,愈黎愈肥又唔湊仔?

想嘅話,繼續容忍佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞