求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
所有野都係我經歷過我先講
同埋當時我媽叫佢唔好咁快結婚諗清楚女朋友個句 我都係到
真係唔係我推斷出黎
好冇私人空間
樓主住溏心風暴嗰種屋?
趕左阿哥走 隨時頭家就散左
你自己考慮下
老婆係你阿哥簡既
都唔關你地老母老豆事
就算幾唔鐘意都好 都忍下
因為你阿哥隨時信條女仲多過兩老
打枕頭狀 洗下腦 搬出去
就真係到白事個日先返黎
到時候咪
阿女你同你老公搬岀去啦,阿哥會有小朋友要多間房

另外係,阿哥條女咁,樓主條仔仲會想搬入去同佢住咩咁樣一家親
認同呀就係生活習慣唔一樣先要傾
你覺得係大事咁係咪應該你去同人哋講咗先定左規矩先呢
我冇合理化個女仔做嘅行為
只係提出左個觀點係可能人哋覺得係小事
有問題係應該主動解決

我話佢發大來講就係因為佢積埋着啲小事 根本唔妥個女仔
就話人地係外人 連放假一齊出去都會俾個女仔搞到冇得一家人齊齊整整

我話唔關樓主事 係因為佢係細妹
就算比都係比啊爸啊媽 佢屋企人都冇叫佢地俾
咁個細妹介意啲乜?
正如仔女俾家用啊都唔會大大聲聲咁話我比五千
我阿哥就一定要比五千喇

咩屋企負任負唔負就係佢父母點界定
如果認為一定要俾家用一定要俾錢先叫負責任
就應該三口六面同自己個仔講清楚話既然帶多個人返嚟就要比家用啦
而唔係個仔明痴屋企唔鬼俾 個仔帶條女返黎
然後一味就淨係話個女仔唔俾錢就唔係好女仔
你要乜咪講 好簡單姐

你最尾嗰段 而家好似條女食嘅着嘅用嘅都唔係用個細妹個喎
又可來強姦細妹嘅言論?
到時就溏心風暴
一係就家好月圓咁十幾個人住間細屋都仲要話好夠位
三年咁叻豬啊
尻嗡 屌佢中出埋佢,都唔走就晚晚屌,屌到佢走為止
所以我覺得一般有另一半都唔會想同屋企人住
就係好奇點解阿哥 就算屋企人講明婚後可以一齊 但佢自己唔會想二人世界嘅咩 雖然因為收緊父母份糧可能一大原因
除非你拍溏心風暴架啫
屋企日日播榮光
全屋放黃嘢
佢一開口講就搵交嗌
句句都係“我喺自己屋企想放咩就放咩”咁畀說話佢聽
個女一年住果一兩個月

佢只係恃住自己先係親生女,先咗多要求
明明父母都無所謂,阿哥又開心。
得佢一個suffer緊,全家欠咗佢
因為仲係外人未係內人啊嘛
所以我都有問,係咪去簽張紙就即刻可以解決哂所有問題

比唔比錢個度都唔會有結論因爲樓主無答過然後又要唔單單係生活野唔講,係好似好多野都唔敢講

係入侵私人空間既感覺,呢個屋企住十幾廿年突然要我同個陌生人一齊住仲要咁樣
不過我同意既當你睇佢唔順眼,呼吸都係錯
我睇完你啲留言 我反而覺得你好似唔係咁中肯好似得講咩都錯咁
之前住一兩個月一年姐,依家唔係

咁真係親生女啊嘛
打電話
但其實正路都係你呀爸呀媽開口架啦,都唔係輪到你做醜人diu9佢架嘛?
你父母又會拋番個波俾你嘅?
偷佢女朋友d底褲 來打飛機
射落條底褲到
其實大家都係好同意一點
就係,屌你你唔叫你老豆老母同你阿哥講就你自己同佢講
自己都唔幫自己無人幫到你
唔係就食哂佢唔好嘈

好聽啲講咪,你坐低好好地傾下啦大家一家人唔通屌柒你咩阿女,如果你談判技能差咪唯有好好包容包容,和諧和諧囉
呢樣真 從來屋企有任何女人問題
都係夾住中間個男人太廢 唔識做
以和為貴不過係你和唔係我條女和
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞