求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
佢係到生活對你同你父母有咩障礙先?
呢啲野要長輩出聲先有效架,得你一個人講冇牙力,仲會搞衰你同阿哥關係,萬一佢真係嫁左入黎就大鑊食飯都面阻阻咁
你試下成日咸咸濕濕咁望住佢女朋友 問佢幾錢q 對住佢打飛機等等
佢好快就會走
唔係,只係兄弟姊妹都可以收佢皮,但係唔係而家咁大鑊先出手
因為我係留學生 一年返黎幾次 每次住一兩個月 所以我選擇忍左佢 因為我一返黎就搞咁大獲野 好似變到係我搞事咁
但係最近同佢同住咗成半年 好多野都睇唔過眼
佢佢個態度又真係老馮住係到 知我爸媽唔會趕佢走
佢啲野又玩淘寶淘到一屋都係佢啲野 真係無哂符
人地好多朋友幫佢架 佢咩都中意post上ig story話俾人知
我又真係唔夠佢疊馬
樓主抱抱 呢度其實好多被狐狸寄居既受害者
屋企無啦啦多個外人
都唔明班人點解唔用多少少錢搬出去
係要搞著屋企人
agree
反面之前要搞清楚權力分怖
邊一個係實質經濟支柱
邊一個係同盟
邊一個唔願意做衰人
--------------
唔知樓主屋企有無錢
講真, 香港地係咁...
個仔要娶老婆又無錢買樓, 咩都要就佢
如果樓主係女仔, 睇怕要趕走既應該係樓主
將來阿哥生小朋友, 肯定係夾份踢女仔走先
--------------
你可以首先搵機會大大聲聲問你阿哥幾時結婚, 係咪會搬出去住
然後你可以開始係佢面前FF佢搬出去之後你點樣利用佢間房
我呢兩日已經組織好咗點講好
係無咩勇氣
同埋完全搵唔到同我哥可以單獨傾計嘅時間
你係立心要佢走既,就一定要扮大份,唔係佢覺得你好恰咪仲衰
條女係仆街,你唔趕佢都係仆街,唔係既話,你趕走佢都會諗諗喇,與其要你地所有人就一個,不如踢佢走等佢冷靜下
我屋企都係
我份家用有幫手養條女

我有d想打算搬出去了
咁厚面皮...
你哥由一開始都冇同你地商量
姐係都冇諗過你地感受啦

比我就會直接成家人坐低傾
間屋又唔係陣係佢一個
一定要你父母同你企同一陣線
直接問佢地兩三年啦喎
之後點打算?會唔會搬出去二人世界咁

如果傾完都係唔顧人地感受
咁憑咩要比面佢?
直接講當初冇商量過太突然
冇諗過住咁長時間先一開始冇講
頂唔順咁樣長住係到
相見好同住難
我估應該係忍完一段時間覺得忍無可忍?
咁佢地問題喇,當初佢地都有份放隻寄生獸入泥
我哥就唔會啦 我哥係個啲好痴屋企既人
同埋一開始唔敢咗直接講 就係驚佢會搬 搞到好大件事
我純粹係唔想佢女朋友住係到 完全無哂私隱
留學生.....
咁件事錯既就係你了
你快D返去外國啦, 大家都預你唔返黎
日日拎佢啲底褲嚟J,再射落去唔好抹,嚇走佢
兩兄妹同房? 冇咩可能喎
1. 可以諗諗 但我應該會搵個機會同我哥講下先
2. 我到呢刻po 得連登就唔會啞忍架啦 希望佢可以睇到
3. 如果我今次講完 佢無action 我會直接做衰人 照直講 開火

我認我有責任 放咗個咗咁既人入黎 但我爸媽又話唔想家庭唔和諧 咁唯有我做嗰個衰人去開口
如果出自我把口會好奇怪我平時好少咁樣同佢單獨傾
我同我爸媽講好左 我打暗號 我爸媽就閃水 得返我同我哥
但又好難預計佢女朋友幾時係到 唉
間屋你又無份買 唔到你話事
一係你帶個男朋友返去住 大家公平啲
或者叫你哥俾多啲家用填返女朋友嗰份
冇話難送,證明你仲忍到,你忍唔到個日自然會爆送佢走
你屋企實好大 好羡慕
其實得你會有呢啲咁戇鳩重男輕女嘅諗法
我今次真係好大決心 佢搞到我住自己屋企都唔自在
個陣佢去完旅行返香港 我哥叫過佢隔離 我屋企人都有暗示過
我聽聞佢發9我哥脾氣話唔返去住 真係cls
上一代父母係咁,忍都唔撚出聲,你覺得接受唔倒要自己出手,你奶野對面會覺得開心架
傾完都唔得要去到發火,你預佐要做到趕佢出去先好收手,唔係仲仆街
總之一定有人受傷,睇下係對面定係你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞