求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
我有無唔緊要, 重點係樓主父母有無
女人係咁,99%通常都係女人head住男人,所以我覺得你哥同條女講完都係嘥尻氣

btw你似紅巴
唔明啲人住人屋企仲要住到咁cheap
求其買啲野食就當hea左 交左功課咁
好心住人屋企 有時請人食一兩餐飯 人地條氣都順啲啦
工人又任佢駛 頂 真係嬲左

係我就趕走佢先 先再搬
又或者同屋企人聯手
得閒執番劑佢當補償囉
其實全家態度對個外人都麻麻,係佢自己唔要臉都無計
有d人鍾意賴死唔走
香港真係好多家庭既阿妹家姐都受緊呢d苦
有家歸不得,妹仔大過主人婆

睇完成篇 除咗口罩
唔明有咩咁難相處

但口罩好多人都隨便掉
講得太好啦我會組織下 咁樣講

但成家都係到既話 我問過我媽話會搞到我哥好尷尬
佢話我自己一個同佢當閒聊咁樣
雖然我認為點講同佢地係唔係到都係咁尷尬架啦
加油,依啲冇得拖,長痛不如短痛
樓主我同你情況差唔多
我姨媽黎左我屋企寄居
仲要一直都唔走
完全係不速之客
最衰佢仲要係死藍絲

但係佢始終係我老母家姐
我做細唔可以做到咁出面

最弊佢連搵工都搵我屋企附近
都唔知係咪想住到死嗰日
明明佢自己有屋企(獨居)
我都想知有咩辦法可以令佢自己走

希望其他巴絲都可以比下意見
冇相都討論到3頁 做撚壞曬規矩
點解唔係佢兩個搬出去
借啲意叫老豆老母講話佢兩個一齊左咁耐 有返個自己地方會好啲 廢事我地幾個阻住你啦
咁會唔會冇咁衰 唔係其實佢兩個扑野都聽到啦唔會咩
係,可能佢阿哥條女都係受緊呢啲苦先搬去樓主屋企
我媽就係經過呢次 警告過我
千其唔可以咁做 去人地到住同返黎住對自己對人都唔太好

家用?我哥份糧我爸媽出 所以無家用呢樣野
我覺得你麻煩多啲
咁撚小事
我阿哥之前都係帶條女返屋企,又唔做野,又唔做家務,仲要喺房開大個喇叭,老豆老母又淨係暗地裡埋怨完全唔正正經經坐底講
講啦,我都識講我係聖人我一定忍到
到件事真係發生係你度就唔係個回事

我就知咁唔為人著想既人點至口罩亂放咁簡單
肯定有其他大大小小難頂行為
然後你同條友又唔熟,年紀相若,點講出口啊?然後阿爸阿媽又唔講唔理

樓主好大壓力了,唔好講埋呢d野了
住2-3年而家先出聲
正路頭2-3個月
已經要講清楚啲洗費啦

開頭都無畀開 而家邊個會睬你
有個朋友就係咁樣 因為帶成日女朋友返黎訓而同個妹炒左大獲 好難解決了
我前幾個月同我爸媽傾過 佢地叫忍下 佢地會慢慢暗示
但暗示左唔知幾耐 都無效 我就決定自己做醜人
可能我聽日就會癲到當面係哂咁多人面前講
因為我真係而家見佢一次就唔順眼一次
唔似係咁
如果條女真係受緊呢d苦
基本上會有同理心,識得己所不欲,勿施於人。
我身邊有個好女仔係租出去同男友住,
佢話唔忍心悲劇再度降臨男友屋企度。
躝啦八婆!
條女有幾麻煩
係啦,我同你一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞