求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
佢真係好柒
未過門已經搞到老爺奶奶無曬好印象分
雞都不如
我覺得你呀哥都好難做
企係佢立場考慮下
如果佢女朋友堅持唔想走
佢只可以同佢反面或者同你反面
佢地拍拖感情應該唔錯 條女又幾識氹掂你呀哥
最後一定係反你面 然後你父母見到咁又會叫你算啦
最後條女都係繼續係度住到結婚 情況不變
唯一變嘅係你同你呀哥關係永遠冇辦法彌補

利申過來人

如果你問有咩解決方法
就係直接同條女好聲好氣講道理
講出你真實想法 仲要強調自己冇惡意
希望佢搬走 或者做返好個人衛生
如果佢都係唔走 你只可以學識提早同大嫂相處
覺得要直接講你感受比阿哥聽
如果唔係咁落去你最後會對佢女朋友反感就仲衰
搵個機會食下午茶又好咩都好 照直同阿哥喇
(但當然要叫阿哥同女朋友講既時候盡量婉轉啲,不過睇落似女朋友食住你哥)
咁你父母係應該同你哥講佢地唔鍾意呢個女朋友 而唔係唔想喺到住咁簡單
會唔會分手要睇你阿哥重視屋企人多啲定自己多啲了
唯有忍受 我都唔想搞到關係咁薑
同你一樣 不過你慘d 你已經捱咗三年 我一年姐
我認真答你,不過你預要跌幾皮野

正所謂請鬼容易送鬼難,不過可以送走個附體
勸係哥搬出去住,話2人世界/學獨立,租屋貼錢比按金
連人帶鬼送走左之後,再12道金牌招你哥返黎,再出一招一哭二鬧三上吊。
好快佢地會分手,唔洗作法,唔洗擇時辰,唔洗性交轉運
壓力真係好大多謝你呀

買多層樓連工人
一人一間唔使煩
叫個女同啊哥比家用?正常屋企人都要比?
重點係佢阿哥冇諗過搬出去 仲俾條女食住
我都好後悔點解唔講早啲
但係我唔想忍多佢幾年呀 所以要斬啦而家
佢地結左婚既話就話姐 未結婚我就唔忍啦
咁你朋友都好衰喎 明明佢做錯 個妹同佢講返佢自己感受 都炒大鑊
佢擺條女行先過個妹?
你係咪返香港長住先
如果你唔係長期係到住 你點講都無用
咁佢層樓丟空定攞咗嚟放租?

老女人需要愛情
搵個麻甩佬可能會走
但係分手/被人呃又返嚟 可能仲要幫佢還埋數
但係由得我爸媽養埋條女?
仲有佢都咁唔客氣無理同住人感受⋯
佢阿哥份糧係父母出
屋企人講完婚後可以一齊住 佢又真係冇諗過要搬出去
唔係啊
呢種問題 成日都係二老一開始冇表達意見或者set好rules
最快解決方法就係你二老直接同你阿哥講
不過最廢都係你阿哥 冇考慮屋企人感受
絲打你形容得好正
簡直唔係寄生蟲咁簡單
表面扮哂聽我哥話
內裡都唔知講左幾多說話我哥聽 係到離間
你阿哥上唔上連登㗎?係嘅話借啲易畀呢個post佢睇啦
係呀 所以大家建議樓主搵佢呀哥傾
其實係完全冇用 主導權根本唔係呀哥度
反而會令到樓主同呀哥反面
事實正正相反 係要搵條女傾 同埋係你半求佢咁
唔好講自己屋企憑咩要求返佢轉頭
想佢走係唯一方法

親身經歷過呢個情況好幾次
你爸媽養埋條女咁應該係由你爸媽出聲...
其實由你開口趕佢走係可以 但係真係要諗清楚結果會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞