求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
樓主都幾嘔心 明明係你爸媽唔好意思叫人地比家用 又要話人地唔比水電煤之類 人地都叫有個心買下野比你地 又要比你話買平野貢獻 明明就自己對人有偏見
收皮啦
其實家家有本難念的經 你又唔係人地屋企人憑咩話人重話埋人屋企 追哂咁多反而覺得冇家教個個係樓主
sorry㩒錯正皮
過來人,趕唔走架⋯
有家教既人 vs 厚面皮既人,係無佢符
樓主真係垃撚圾
又要唔滿意又唔敢講又係到幫佢地搵埋藉口

唔想佢住係到》同你啊哥傾〉搵唔到時間地點》唔想關係差〉唔想尷尬》咁由佢繼續住囉〉唔想啊》攞出黎傾囉〉唔想尷尬關係差啊

屌唔講可以點?直接搵把刀斬撚死條女咪得囉
死廢柴講都唔敢講又學人不滿
老實講, 呢啲CASE都係叫你呀哥出去搵地方租,
平啲可以諗工廈
佢手頭緊你同你老豆老母借都要借啲比佢先
想知佢條女係咪有苦衷
識d女仔朋友 寧願喺出面住都唔喺自己屋企住
可能同屋企人關係真係勁差
老老實實
一句講晒係樓主呀哥有問題
好多野如果佢唔俾條女做 或提點下條女要識做啲
咪唔會搞到依家咁
條女啲野要點放 要點亂 搞佢哋自己房就好
唔好搞亂間屋嘅public area

將心比心
我返到屋企就係想舒舒服服放鬆下
依家要我返到屋企仲要煩點條友搞好人際關係?!
我真係屙個屎都唔順暢

都係嗰句
件事唔係發生係你身上 你係唔會明嗰種痛苦
其實洗咩諗人際關係
hi bye 吹下水都覺得咁煩你咪唔好出聲囉
個啊哥係有問題,佢考慮得唔夠全面
但2年都冇人出過聲大家以咁close
可能個女仔真係當大家係屋企人同自己屋企一樣
純粹想痴住男朋友啫
真,戇鳩樓主
又要唔鍾意咁咁咁
又唔敢咁咁咁
同意,不嬲都話最撚on9同難相處就係樓主
絕對係
呢個樓主對人有偏見就屈得就屈
佢唔鍾意就話人有問題
都戇撚鳩嘅
攞明係前者啦
個戇鳩閪樓主對人有偏見就乜柒都話鳩人哋有問題,又講到全屋人撐佢咁
一家人一齊傾喇,妳識撚講咩
出去租
而家租平左
個褸揪俠一係樓主呀哥一係樓主呀哥條女
講啲野完全針對樓主一個
間中上黎都好不便喎
我曾經有你同樣經歷,唯一唔同,女方唔係女朋友係真啊嫂,結左婚。

如果你父母想要家庭和諧,我勸你唔好做得太盡。

一陣你諗住犧牲小我,完成大我。點知你父母反而怪番你轉頭,你就真係一殼淚

傾就一定要同你大佬傾,但唔好一黎就話要佢搬走。著眼點係衛生問題之類,俾你大佬知道,唔係唔歡迎佢,只係要佢守下規矩。

坦白講,屋主(你父母)都未出聲,你都係無咩力架啦。你只可以用啊妹身份嗲你哥
做你哥女朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞