求救!哥女朋友長住屋企 易請難送 應該點做好

949 回覆
1267 Like 75 Dislike
啲公屋賤種真係特別垃圾
累人累物唔死都冇撚用
有影響有不滿唔撚識講?
你都識講趕走佢只係其中1個方法
呢個只係最後手段

仲有未嫁就點撚樣?
可能係啊哥死要留佢
又或者佢試過比家用佢父母然後被拒收
撚柒知咩

有機會嫁啫係有機會係未來新抱啦
諗下點撚樣磨合, 一家人開開心心唔得嘅?

樓主憑咩咁撚多嗲啫, 收皮啦
重男輕女思想係香港仲係咁嚴重 屌 d廢男人真係死左去算啦
個女朋友係比較唔客氣,可能佢本身家庭環境不太好,住係你屋企係自在啲,但就冇諗到會令其他人不自在。你哥又冇諗呢方面。最緊要係溝通下。

如果樓主爸媽唔想出面,樓主好應該同你爸媽傾清楚,知道哂佢地既真正諗法,再同你哥反映。唔代表係憎佢女朋友本人,而唔係因為佢依家仲未過門,冇資格住你屋企既問題。而係有啲生活習慣要大家退讓下。即使將來佢地結左婚,呢啲問題都要處理。無理由要啲長輩係自己屋企都過得唔舒服。
全個post最高質回覆
樓主父母點樣唔太鍾意佢?
可能只係某啲行為/習慣唔太認同
但係咪就啫係想趕佢走? 有關係?
有問題咪諗點解決囉
口罩擺位, 底褲擺位
呢啲好撚易溝通啫吓話, 唔洗趕走人掛?
如果樓主覺得佢跟埋嚟嘅出街
係阻住佢同屋企人相處嘅話, 我會覺得樓主好撚on9囉
你都on9, 趕撚埋啊哥出門口?
我係啊哥一定同你玩大佢
我唔止掃你啲嘢出門口
我同你dum撚晒佢啊屌你老母on9妹
dum囉好彩屋企冇你呢種廢柴啊哥同寄生臭閪女朋友
頭3點絕對認同

多個人就多個人但係咪好影響你先
你要用廁所咪你用先囉得未啊
啊哥帶條女返屋企你都咁撚唔比面
第日你帶條仔返屋企啊哥唔屌撚死佢?
有機會係你未來啊嫂嚟架, 識唔識比下面
搵一晚企係佢地兩個房門口
除庫望住佢條女打飛機
嘿走佢
仲有
如果第1點都冇嘅話
試問佢女朋友點會知個on9樓主唔鍾意佢喺度啫
如果冇人唔鍾意其實成件事乜問題都冇
連呢個post都唔會有
但樓主唔鍾意又唔撚出聲
人哋撚柒會留意到咩
咁簡單嘅嘢咁都做唔到?唔好覺得全世界同你一樣咁撚廢好無
你帶我返去住
其實真係唔一定係條女錯晒
冇人反映過有問題
佢哋又覺得同全屋人都相處得好好
唔通佢問啊哥洗唔洗比返錢
又或者真係比咗啊爸啊媽被拒收
個on9樓主又知咩屌
又可能係啊哥死都要留人哋呢?
有不滿好明顯係要搵啊哥傾啦下話
再講佢父母可能只係唔認同條女嘅某啲行為
但未至少要趕走佢, 只係得on9樓主好唔鍾意
傾都未撚傾過就話忍咗好耐又擺上連登
都on撚柒99
都話有問題有不滿咪反映咪傾囉
你一句唔鍾意就趕人走?
父母係咁諗我冇嘢講
但係你呢個on9妹憑咩?
如果連父母都冇諗過要趕條女走
咁樓主嘈乜柒啫
結論 樓豬係港豬 踩到上心口當你臭四 覺得唔撚妥又唔撚嘈佢
上黎開POST托咩 屌佢老母叫佢死撚開啦
呢度我屋企呀!
自己檢討吓啦
有不滿又唔撚講又講到自己原來咁委屈
而加做你啊哥唔慘?
帶條女返嚟都比你嘈呢樣嗰樣
如果樓主廿幾歲嘅話就仆街死啦
抵佢冇人溝
就算係有乜問題?
自己屋企唔趕得外人走?
你唔去街度接啲流浪漢返屋企?
有問題咪拆掂佢囉
比家用又好, 改習慣又好
你都要講出嚟先有人注意到有問題
大家hehe哈哈開開心心又會一齊出去
哦, 原來背後你咁撚唔鍾意嘅
你係條女, 甚至啊哥, 你知道咗你都心諗
屌你老母有咩你咪講囉on9
收收埋埋仲唱9我/我條女?
係咪一定要簽紙先一家人就值得就冇問題?
係嘅話叫啊哥即刻去簽, 封撚住on9妹把口
但如果唔係, 有咩問題你咪講囉
仲夠膽講2年喇喎, 你唔早講有咩問題?
你有心解決我一定會配合
但你一嚟要踢走我, 講乜柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞