[男人最痛]各位已婚巴打,有冇遇過老婆精神上嘅abuse?

1001 回覆
2239 Like 52 Dislike
其實無人敢保證 所有野都係一場賭博
我覺得應該同老婆溝通下
俾佢知道佢咁樣如果做對小朋友嘅心理影響好大
同埋佢應該係唔識搵一個好嘅宣洩方法去宣洩自己嘅情緒
係能力範圍內試吓搵人幫手?可能見吓婚姻輔導咁
喺未去到好嚴重嘅時候挽救返

你都可以同佢講你嘅情緒
話俾佢聽你都好大壓力,佢咁樣破壞你啲野,你都好心痛,同時都好擔心佢

最後建議一個治標嘅方法
佢整爛啲咩你就買番啲乜嘢
咁佢應該會少啲整爛野因為要慳錢
樓主,嘗試叫你老婆同d fd 多d行街好過,可能佢平時太在意家中事務,試下分散佢注意力,費事佢兩日唔埋又開你d玩具波
[member]
唔好意思打錯字 更正返

真心覺得有幾個情況
巴打老婆會唔會有mental illness
定係結婚後/有小朋友一直都係咁?

一係就係受家庭影響
識人阿爸阿媽係佢細細個 有咩事都打佢 連喊都唔比
搞到佢自己生完仔
個仔有咩唔合佢心意就會打

再唔係就佢本身鍾意整爛嘢
我有個女仔朋友都係
一同男朋友嘈交就會想掉嘢
試過掉爛杯同碗
但佢自己就話係本能反應控制唔到[/member]
打爛你張床
似係因為咁 先愈黎愈過份比人食住上
似乎你一直默默啞忍
如果係咁只會繼續縱容佢做依啲行為
不如認真溝通下 或者同佢去睇輔導
搵個櫃鎖實自己啲重要嘢算啦
你又試下發嬲剪爛佢d袋同鞋
振夫綱
個個都有底線,下下咁整爛你啲野唔係辦法
真男人
香港人真係寧舍多廢男
莊閒都唔識分
男人養家仲要受女人氣
有無坐底開心見誠講?
佢都唔覺得自己有問題就搵輔導
有可能真係情緒病
同埋係咪佢覺得你顧住打機/做其他野 所以佢先攞嗰啲野嚟發洩?

始終婚姻唔可以咁快放棄嘅 你出得po 都係想慎吓 但忍得多問題只會積累 傾吓啦
你真係講得非常岩 但老公都要理
唔識尊重人真係唔得
咁樣好過份
傻啦
覺得PS5 就可以倖存咩
好彩我丁克哈哈
樓主咁理性都好勁
女人一跳制
巴打真係血統純正連登仔,我鐘意你
只可以講照就算顧得幾好都好
小朋友成長喺咁嘅環境裏面都唔會開心
認真
依個option其實真係唔係咁易
自己抉擇啦巴打 2樣option都唔易的
其實之前見過,不過係我見,老婆唔肯去。
個社工都話其實幫唔到啲乜,兩個人溝通最重要,我阿媽係女人
之前唔係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞