[男人最痛]各位已婚巴打,有冇遇過老婆精神上嘅abuse?

1001 回覆
2239 Like 52 Dislike
巴打,我真係有個櫃,我老婆唔知條鎖匙喺邊

PS4冇理由放入櫃嘛
其實句嘢del咗個「女」字會啱聽好多

「你如果唔好好地做一個人我都唔會視你為人,你要同我做敵對行為你好自為之。」

根本呢啲嘢不論男女性向都應該要做到,生而為人嘅基本品德嚟
我係完美撚,整爛嘢會打冷震
如果小朋友仲細有啲咩兩個人私底下拆掂佢好啲
細路睇野好表面,唔會知你哋背後有咩苦衷

等佢以為發脾氣就係要揼爛嘢就大檸樂
你老婆壓力好大 佢先要放鬆一下先
找人幫手 佢同小朋友一起 好似困獸鬥咁
巴打 你搵人幫下好
你唔能夠一步去到最硬
至少你要一dd收番你框架
唔係話你要嘈佢
你冷回應都得
你要俾佢知道
你既底線係邊
你係會有動作既
如果做野無代價
咁你講咩都無說服力
試過啦,作用不大
巴打,我講野粗鄙。

你根本諗野就多鳩餘,你話你日日屋企食煙爆粗打老婆就話呢的行為影響到小朋友發展,而重點係呢的行為係你可以控制。

中國武漢肺炎呢的野全世界都suffer緊,唔係你一個問題,人生流流長,小朋友讀少一年書唔會死。如果咁樣搞到心情唔好呢的就係明顯自己無野搵野黎煩。

唔係連登多小朋友,而係你地的父母太focus落小朋友度,小朋友壓力大,因為無時無刻俾你地mon住,做老豆老母壓力都大,因為乜都要mon住個仔女,又忽略另一半。

你地的結婚既人,唔好唔記得,結婚果陣宣誓既對像只係你另一半,無包你地個仔女既,做大人自己識得分咩叫莊咩叫閒。
一係如果你放假果日可以同佢地一齊玩多d家庭活動呀
一齊教小朋友學字,捉棋,睇電影,整野食比佢地
你做晒d家務,比佢坐低
講下d讚佢說話

一係就離婚
而家個細路日日睇住爸爸比人屌都好慘
老實講呢d情況如果老婆唔肯改 一係就離婚 一係就忍到小朋友大小小先離婚
我建議你上youtube search: Bill Birr, women is overrated

爸爸9up tg. 自己按需要加入
我係舊厚版PS4,而家開到機,不過電視detact唔到條HDMI,希望harddisk冇事
揾人湊半日啲細
兩公婆去拍下拖啦
冇追晒Po,但睇樓主話佢係針對整爛d漫畫,公仔(figure?),game console,etc.

我覺得佢主要係唔鍾意樓主玩依d。。同唔想比個仔玩
自己好多friend/同事嘅老婆都係咁
典型嘅香港家長
因為1)你自己都懶得再氹佢2)你喺佢心目中無威嚴

睇你第一段,佢發脾氣,你又發返佢脾氣
咪嗌交囉

佢對住細路好忟,你又令佢好忟
佢心入面都一樣覺得痛苦,老公同仔都唔生性

另外,佢忟憎會傷害你鐘意嘅野,用黎洩憤
邊個比膽佢做呢樣野

係你

你除左要教仔之外 仲要教老婆
唔好再諗住打機逃避問題啦
有時死貓一下子好難食嘛⋯⋯
真理之門
因為佢感覺唔到你有幾認真

嗱好老實,樓上咁多個叫你整返爛佢啲嘢,就戇鳩嘅。冤冤相報,你又要拎舊錢出嚟買返畀佢、買返畀自己,好有錢咩而家

嗱,我就建議搵日全日氹佢(當佢公主咁錫),返返以前拍拖咁,啲細嘅就交畀四大長老幫個手。你feel 到佢係開心嘅,先再溝通下,女人係要開心mode 先聽到人講嘢
為左得閒有得屌下西,認下啦
佢產後抑鬱

食血清素
我絕對明白絲打感受,19 肺炎真係打亂好多人生活,多謝你嘅付出,小朋友會知道
全職母親對自己小朋友成日就已經大壓力,呢種係咩女人你心照啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞