[男人最痛]各位已婚巴打,有冇遇過老婆精神上嘅abuse?

1001 回覆
2239 Like 52 Dislike
我哋打機啲口味幾似
仁王2 DLC刷修羅中
樓主我建議你洗幾百蚊租個迷你倉擺住啲野先,遊戲機就唯有少啲玩,不過都係單方面逃避,夫妻相處始終係先要互相尊重,嘗試下溝通下就最好

否則長痛不如短痛
唔好俾你老婆睇咁多YouTube,一日唔好過30分鐘, 睇到啲脾氣差晒

rip ps4
可能近排度度都冇得去,屈住喺屋企所以佢有啲抑鬱
話晒湊小朋友真係人都癲

定係樓豬成日收工番去都掛住打機睇漫畫
冇幫手湊小朋友所以佢見你語氣差就嬲、整爛你寶貝野黎泄憤
日本d老豆老母係仔女上小學前都唔太理,但過左就幾多怪獸家長
有朋友係日本幼稚園做,面試個陣個仔周圍大叫都唔理
仔女有病照掟佢返學,結果傳染埋比其他小朋友,就係因為家長唔想係屋企照顧小朋友
聽埋聽埋完全顛覆我對日本家長本來嘅印象
仲有日本成日發生虐兒 餓死仔女嘅事,多到你唔信
前2星期先有個阿媽為左見男朋友 dump低個3歲女係屋企一星期唔理,最後個女餓死左
不過日本做阿媽係辛苦d,又冇工人又冇4大長老幫手
哇 聽到都想打人
絲打都要返工?
就算唔幫手,講聲多謝 辛苦哂都好呀
男人可以撳掟爛搖控制?
講真呢個係好撚嚴重
戴你離婚咁滯
樓主係咪冇同小朋友同老婆一齊互動交流(一齊睇故事 傾計 玩遊戲等等)

淨係家務係唔夠架

佢打得比你叫你快啲返可能係擔心你 同埋細個既小朋友 太耐見唔到爸爸/媽媽真係好扭計好煩

佢一個人全職湊仔真係打機既時間都冇,所以佢妒忌要掉你個ps4 睇youtube 唔好係好多媽媽都覺得會壞眼唔啱咁細個小朋友

呢個歲數你都係多啲係屋企幫你老婆湊仔啦 比你掉轉24/7 咁湊真係好攰
你唔制止佢呢啲行為, 佢遲早搵刀斬你
成日講溝通 溝通到就唔使咁
終於有一層唔係a0𡃁仔教人如何維繫家庭生活

全職家庭主婦唔輕鬆得過一份工,最近仲要24小時對住個b 公司最近迫樓主清大假未?咪換幾日樓主幫佢湊全日囉。女人心態就係:知我平時湊仔辛苦啦咩?知我有幾好啦咩?個八婆心理就會平衡返
佢平時都有講下多謝既 但岩岩鬧完交 佢又特登激9我
我要返工 雖然呢排work from home
但成日都奉旨咁 真係有d心酸姐
所以我唔結婚
及早去睇婚姻輔導 理解大家行為背後既原因
小朋友經歷父母離異好慘的
係咪精神病或情緒病? 搵專業人士睇睇

樓主老左就會俾人推落山
樓主平時係咪冇乜威嚴?
唉 巴打一齊捱 ! 盡自己責任能力就夠
我比較擔心係佢第日拎小朋友人身安全威脅你
我老婆脾氣都好大,郁啲就粗口問口,當我喺殺父仇人,成日吵架。

所有嘢都要跟佢個規則做,否則又發顛。

利申:佢睇緊心理醫生。
你老婆都痴撚線
個小朋友學佢咁要脅同整爛人d野,亂發脾氣真係唔得掂

我自己本身老母都臭脾氣
由細學左佢,到依家已經改唔到
趁小朋友仲細真係要正視

btw你唔開佢波已經係好忍得
要繼續和平處理
小朋友係家嘈屋閉環境下成長好淒涼
唔多唔少會有d情緒問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞