[男人最痛]各位已婚巴打,有冇遇過老婆精神上嘅abuse?

1001 回覆
2239 Like 52 Dislike
屋企有個癲婆家姐都好似你老婆咁
佢哋就係想用呢啲手段威脅你等你聽話

一係你就剪翻爛佢啲衫褲鞋袋癲過佢
一係就扮I don’t give a fuck,等佢覺得威脅唔到你就唔會再發癲
扮識過件,其實同fd出去玩
番屋企只對小朋友好,冷漠佢
有兩個結果:
1.佢低聲下氣求和
2.離婚
振夫鋼啦要
小心係抑鬱

可能大家都有

睇醫生

同埋搵人幫佢湊下 佢都要放下假
上次剪漫畫
今次掉PS4
下次可能剪你....
甚至掉個仔....
唔想後悔的話
同佢睇精神科啦
情緒病有得醫
認真小心睇住佢
塞車遲返都要發癲?塞車又唔係你想嘅
咁都發脾氣,似精神有啲問題,崩潰邊緣咁
認真一係同老婆睇醫生,一係離婚算
成世流流長點頂?
而家整爛你部機,第日斬你都仲得
哦.因為我無講前因後果 一般都係我衰佐先會咁
咁我覺得公平既
我老母的確講過我老婆性格暴躁.但唔係因為閪鑲金既
依個世界又無人十完十美 我老婆除佐容易暴躁之外其他都無咩問題
我自己又唔係190CM高30CM長 或者又唔係李嘉誠個仔
遷就到咪一齊囉 錢財身外物 裝備手辦可以再買
完全無尊重過你
一係出手打你既女唔要得
二係損人不利己既女唔要得
痴撚線,你老婆好有問題
女人係咁架啦
我老母四張野果陣都係差唔多咁
我成績考得差.我老豆幫口.兩個一齊屌仲丟野
我估唔到我回覆收到咁多負評

係連登仔A0多定點? 我唔係話幫住港女 但女人失控真係多架WO
唔通各位真係要搵到一個完全無脾氣既女人先考慮拍拖或者結婚?咁一世都可能搵唔到

真係要利伸番 首先佢咁做一般都係我衰佐大事
咁都忍得,一係傾下要求互相尊重
一係就忍唔到40年日日比人屌
返到屋企就搵下有冇野爛
40歲見到個後生溫柔美女就會移情別戀
最後頭家散 小朋友童年陰影 憎你一世
你諗你啦
邏輯謬誤
多數=正常 少數=唔正常?
依樣野根本唔可以二元對立嚟討論
主流論述都可以係錯嘅時代點會仲有咁嘅邏輯,完全唔係自由嘅思維

非基,一樣覺得同性戀無所謂,但唔會覺得佢地係「唔正常」囉
唉 無你咁嚴重 不過都好明白
睇完你篇野後我覺得都係同我啲figure結婚算
或者結婚但係唔生仔

Anyway 你老婆生仔前係咪都咁暴躁?
係就無救 唔係好大機會係產後抑鬱+19武肺

響到都分享一下
老母產後抑鬱+全職媽媽成四五年 雖則話有個工人姐姐幫手但老豆唔似你咁顧家 搞到一個出晒名好脾氣既人變成火柴人咁一點就著
係呢幾年啲細路都大過左先叫好啲
希望各位爸爸或者未來既爸爸知道 而家既全職媽媽如果無工人真係好辛苦架 又要都買餸煮飯洗邋遢 又要處理細路學校個堆永遠簽唔完既通告
試過老母入廠一星期個時我學校咁啱放假 咁包晒家務兼處理細路妹既野 屌真係做到喊 買完餸煮埋飯已經冇曬電 仲要去照顧堆百厭精

如果各位連登仔他朝做老豆望住你老婆做全職媽媽好爽咁 建議你試半個月 包你覺得老細塊死人臉識發光
mon hun有得save edit
keep起啲相
開個file記低佢邊日做過啲咩
小朋友方面就搵專家教你點安排學習同教養
除非你唔打算要撫養權
集齊一套就搵律師搞分居
做好晒啲文件先搵佢坐低三口六面傾清楚
一係迫佢改一係離婚
有幾難吖
係你做定唔做嘅啫
咁天真都有,轉頭唔知俾邊個media轉載你呢個post就係fb瘋傳啦
根本句嘢男人女人都啱用
多個女字啲女權撚就上晒電
教仔都算
放工返黎仲要教埋老婆?
男人唔係人呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞