[男人最痛]各位已婚巴打,有冇遇過老婆精神上嘅abuse?

1001 回覆
2239 Like 52 Dislike
後悔未 唔生仔就冇事

你老婆情緒可能有啲問題
如果佢會喺個仔面前發脾氣破壞啲野
會係一個好壞既榜樣
以後個仔都咁樣宣泄情緒點算?

btw, 買埋咁多玩具又唔請工人
話唔定因為咁你老婆先勁不爽
一年後樓主開post等ps6
個老婆掉自己部ps4咁同打領使館唔還手一樣,咁就唔癈咩?咁抑鬱係咁喊架啦,病都唔得咩⋯⋯
咁老婆硬就唔係wea爛塊面?
講得好!
第時到你個仔比佢abuse
只有溫潤如玉嘅謙謙君子先適合舉止溫柔嘅女士

溫柔同知書識禮其實係所有人都應該具備嘅特質
咁大個人仲打機
恐怖份子嚟㗎喎
請工人
如果你只係期望自己女友溫順同知書識禮,其實係完全冇問題,我唔會話你大男子主義、思想封建

依個行為本質上同啲期望女友有H cup / 同自己有相同宗教信仰 / 唔食煙冇紋身 / 係處女 / 廚藝好既男人一樣,只係一啲愛好同原則,都係值得尊重既

但係你個態度係:我鍾意依種女人,所以全世界既女人都應該係咁,我係唔會尊重有其他個性、以其他方式生活既女人

咁就未免太過傲慢
唔好用支持傳統觀念黎做你管得太多既藉口
如果你問我憑咩對你指指點點
因為我都係女性既一份子,你地圖炮已經打到我,我唔知其他人想唔想俾你管,至少我可以代表自己同你講:你冇資格管我
好簡單佢搞你既物品一次你劃花佢d手袋

D人做野之前永遠唔識將心比己要比佢體驗番嗰種感受

邊個夠膽搞我d野我打爆佢

利申絲,睇到都嬲嬲地
唔贊成以牙還牙嘅方法去處理件事,如果你唔打算離婚嘅,又想個細路好,真係帶佢去睇治療師/精神科,我媽有產後抑鬱,廿幾年前睇過一兩次精神科無睇落去,加上之後屋企問題,廿幾年來我同細佬都俾佢情緒勒索,越嚟越嚴重最近先再睇精神科,而家有食藥好似換左第二個人咁,有時人做岀嚟嘅行為係理智控制唔到,唔好諗住叫佢做好self control/易地而處會解決到問題,燥鬱/抑鬱可能係佢腦分泌失調,佢自己控制唔到行為,脾氣就人人都有,但持續性又經常性就要諗下睇醫生

公立都有社區精神科,喺街症度睇,你可以search下了解下先,負擔到咪睇私家,但你要氹掂佢去睇先

樓主你雖然話佢對小朋友好好,但照顧得好同教得好係兩回事,盡責過頭就會太緊張個細路同控制慾好強,只會令個細路都辛苦
老婆自己揀
結婚簽名之前做乜唔諗清楚先
冇撚用

搵婚輔
有d好上心有d好hea
搵啱個上心嘅捉埋老婆去睇
佢唔肯再考慮離婚
我A0我自豪

如果我係你 真係會忍唔到手打9佢
雖然唔贊成打女人 不過呢個例外
離婚
好癲 情緒勒索黎
遲下好易演變成家暴
係,我都係有情緒問題
嬲嘅時候都係會控制唔到掉自己嘅嘢
但係點都唔會掉人哋啲嘢

樓主個老婆擺明就係威脅佢的
情緒勒索
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞