[男人最痛]各位已婚巴打,有冇遇過老婆精神上嘅abuse?

1001 回覆
2239 Like 52 Dislike
你咁諗啫,事實上婚姻本來就係兩個人嘅事,冇人話結婚就一定要生仔㗎
威喇威喇
其實咪又係睇眼光同識唔識相處
我冇話全部人,話大部分咋喎,而且樓主有生呀嘛,同埋樓主好明顯亦講明care小朋友先會上黎訴苦而唔係去爆佢老婆,你都幾奇怪架wo
認真 一係離婚 一係帶佢睇醫生 無其他方法
完全明白
雖然未發生我身上
但呢幾個月,香港人壓力真係好大
而家得香港人結婚?全世界得香港人有缺點?完全冇point嘅你
同意,樓主老婆可能已有輕微嘅抑鬱症,建議搵專業人士幫幫手,最好一齊去見醫生或社工
已經無番工全職媽媽,咁仲大壓力
你以為小朋友24小時唔郁唔嘈唔發癲超乖勁聽話嗎?

利申:冇小朋友唔中意小朋友但知小朋友係好恐怖好煩嘅生物
我唔係話應該完全ignore個小朋友,而係樓主而家咁嘅情況,點睇都係應該考慮咗自己先再諗個小朋友啦

利申,完全冇打算生,至撚憎小朋友
你憎還憎,人哋生左出嚟就唔會唔理,佢小朋友對佢黎講一定係priority,點會諗自己先過個細路

p.s唔係想追擊撩交嗌
巴打真係慘
未結婚未生細路仲話可以分
宜家好難攪
我係你好易抑鬱
剪爛佢d手袋,浸濕佢d化妝品,用佢d唇膏畫公仔
咁我哋都係俾建議,實際上做決定嗰個點都係樓主嚟㗎啦
你問我就一定會覺得,人生係自己嘅,如果因為家庭而令自己人生變得痛苦嘅,咁呢個家庭不如唔好要
你岩架,所以真係要諗清諗楚先好結婚生仔
話自己有病,拖埋佢一齊去見醫生(事先同醫生交代清楚,醫生會知道點做)
呢啲女人唔會覺得自己有錯
亦唔會悔改
建議你係屋企裝個cam
睇佢有冇打你個小朋友,保障佢安全
一有事就報警,離婚
番工+湊仔大壓力啲定淨係湊仔大壓力啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞