[男人最痛]各位已婚巴打,有冇遇過老婆精神上嘅abuse?

1001 回覆
2239 Like 52 Dislike
係咪有精神病!
仆街了 上左熱門
樓主今晚唔知仲返唔返到屋企....
PS4用雲端save + 用usb backup啦
佢一日無內疚感, 一日唔會改
聽到都覺得辛苦,我好唔鍾意人哋攪我啲嘢,如果你老婆唔係有精神病,成日咁嘅話真係好難忍可唔可以傾吓?會唔會佢情緒方面唔係控制到要睇吓醫生?定佢一直都係咁?
買個夾萬 鎖起重要野
擺啲價既珍藏預左係俾佢爆既 爛咗個時記得扮好唔開心
最搞笑係條友覺得我唔係女權撚就係gay,但偏偏我兩樣都唔係
作為一個直男,坦白講女唔女權我唔太關心,但我最concern嘅係佢呢種思想對社會上面男人嘅迫害其實仲大過女人
唔知你老婆本身係咪咁,
行為上啱唔啱嚟講冇討論空間啦,
心理上想講係過去大半年細路停課,
如果係Full time mother,
日日由朝對到晚真係好難唔癡線。

若果佢本身個「底」唔係咁,
嘗試多啲了解佢係咪有咩需要,
例如駛唔駛搵人幫手湊仔幫輕吓,
等佢有空間抖下氣之類。

如果不嬲性格都咁閪,sorry畀唔到咩意見你。
壓力大又唔講
下下借個細路過橋
搵個輔導員傾下
唔係下次唔知搞咩仲煩
去廠廈3k租個天地
我OT遲返屋企,佢打嚟話小朋友發脾氣,我話會盡快返到,佢就話發脾氣

小朋友發脾氣你就要發脾氣? 連自己嘅情緒都控制唔到點管小朋友 唔好生啦
完全係零problem solving skills
你可以manipulate個小朋友去做你想佢做嘅嘢 識得用打爛ps4作威脅 唔識用睇youtube要小朋友妥協
呢種女人擺明唔理你感受啦⋯⋯咁同極端政權有咩分別?一句:你唔順我意就睇住你個仔啊,我掉佢落街架!《—樓主到時一樣無解!
對付呢啲情況有兩種極端方法:

1.樓主扮到打擊好大,心情極底落啊,訓訓下坐係床邊喊啊,得閒拎啲game碟出黎發呆自然自語之類!如果佢係在乎你嘅,無論佢知唔知你係扮野都會感受到hunt到你,正常會後悔同安慰番你。如果唔正常就離婚啦,我唔想到時你半夜比人剪賓周⋯

2.如果你做唔到1嗰個,就要同佢攬炒!你拎住你部ps4跟住講咁鐘意整爛佢我就掉爛佢!跟佢拎住部ps4對準啲電視啊、手機充電器啊、電腦啊係咁車落去!車到最後一下記住要大叫發洩!一齊番去原始時代!咁無論佢愛唔愛你應得都唔會再有下一次了。但你有小朋友應該做唔到呢樣,你都係去扮慘啦!
佢咁癲法,你都有份寵出黎
一日唔好好解決,只會愈黎愈放肆
遲早拎個(傷害)細路威脅你

btw,癲婆,早走早著
其實係要個男人好愛個老婆先可以繼續走落去。
部PS4係無辜架
Save一定上cloud
黎lihkg個小隊再黎過啦
靚女就係
唔靚嘅RIP
我試過比我老婆丟佐我隻小圓公仔
同埋岩岩結婚 擺酒佢話我無放心思係上面 一嬲成部NOTEBOOK丟地上 咁岩丟到我隻腳.NOTEBOOK無事我痛到仆街

只能說加油 不過我老婆無你咁顛 佢比較節儉果類人
佢知道丟爛我野 無事我又要重新買 後面佢改成DEL我手遊網遊D ITEM. 不過一般都可以搵客服還原 事後佢啖氣下佐都唔追究

蝗語
與其俾 e-devices 細路玩,不如你親自陪佢玩 30 分鐘。
呢個Post引晒成班老婆奴/女奴出晒嚟
我意思係
佢既然結得婚 可能佢其實本性不壞
只係婚後一時壓力大先變成咁
你係咪樓豬老婆呀癲婆嘅諗法緊係唔會明啦
最基本嘅尊重同以身作則都無
大佬呀你唔係拍緊拖呀,你結撚咗婚架
你老公同細路都要對一世
仲想點就點要人氹就氹?全世界圍撚住你轉?
唔好離婚啊
唔好放佢出嚟害人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞